Mait Kraun • 21. juuli 2017 kell 4:00

Põlva Haigla vähendas vallale toodavat miinust

Foto: PantherMedia/Scanpix

Põlva Haigla käive kasvas, aga ettevõttele teevad muret palgasurve ning haigekassa vähene rahaabi.

Äripäeva infopanka jõudnud majandusaasta aruandest selgub, et haiglaraviteenuseid pakkuva Põlva Haigla käive kasvas 2016. aastal 2 protsenti, 5,53 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ettevõte ärikahjum ulatus 6699 euroni, 2015. aastal oli kahjum 18 236 eurot.

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 218 inimest (võrreldes 2015. aastaga üks töötaja vähem). Käive töötaja kohta tõusis 2 protsenti, 25 369 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 4 protsenti, 1124 euroni kuus.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Haigla eelarve oli senisest pingelisem, sest palgakokkulepete alusel tuli kindlustada meditsiinitöötajate palgatõus, selgitas ettevõte oma tegevusaruandes. "Haigekassa sõlmitud lepingu maht ei katnud kogu tehtud tööd ja ülelepingulise töö mahu esitasime koefitsiendiga," kirjutas ettevõtte juhtkond tegevusaruandes.

Ettevõtte omanik on Põlva vallavalitsus. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum