• Jaga lugu:

  Põlva Haigla vähendas vallale toodavat miinust

  Foto: PantherMedia/Scanpix

  Põlva Haigla käive kasvas, aga ettevõttele teevad muret palgasurve ning haigekassa vähene rahaabi.

  Äripäeva infopanka jõudnud majandusaasta aruandest selgub, et haiglaraviteenuseid pakkuva Põlva Haigla käive kasvas 2016. aastal 2 protsenti, 5,53 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ettevõte ärikahjum ulatus 6699 euroni, 2015. aastal oli kahjum 18 236 eurot.
  Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 218 inimest (võrreldes 2015. aastaga üks töötaja vähem). Käive töötaja kohta tõusis 2 protsenti, 25 369 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 4 protsenti, 1124 euroni kuus.

  Unknown body type: x-im/content-part infopank

  Haigla eelarve oli senisest pingelisem, sest palgakokkulepete alusel tuli kindlustada meditsiinitöötajate palgatõus, selgitas ettevõte oma tegevusaruandes. "Haigekassa sõlmitud lepingu maht ei katnud kogu tehtud tööd ja ülelepingulise töö mahu esitasime koefitsiendiga," kirjutas ettevõtte juhtkond tegevusaruandes.
  Ettevõtte omanik on Põlva vallavalitsus. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.
  Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.