• Jaga lugu:

  Ühisrahastuse vahendaja sai tegevusloa

  FinantsinspektsioonFoto: Veiko Tõkman

  Eestist pärit ühisrahastusplatvorm ning laenuvahendaja Iuvo Group sai finantsinspektsioonilt krediidivahendaja tegevusloa.

   
  See tähendab, et firma ise laenu anda ei tohi, ent tohib laenuandmist vahendada või aidata tarbijal krediidilepingut sõlmida. Loa andis finantsinspektsioon firmale eelmisel nädalal, taotlus esitati juba märtsis.
  Enda kodulehel kirjeldab Iuvo ennast kui ühisrahastuse kauplemiskohta, mille kaudu investorid saavad investeeritda pangandusväliste laenuandjate laenudesse. Erinevalt pankadest, mis kasutavad klientide hoiuseid, annavad sealsed laenupakkujad krediiti enda rahaliste vahednite arvelt.
  Seni on Iuvo fookus olnud peamiselt Balkanil. Näiteks teevad platvormiga koostööd Bulgaaria finantsasutused Easy Credit ning Viva Credit. Bulgaaria ongi Iuvo jaoks seni üks olulisemaid turge.
  Eestis registreeritud Iuvo Groupi juhatuse liige on Ivaylo Ivanov. Osanike ringi kuuluvad Hristo Ilianov Mitrovsky, Ivan Kolev Zhelev, Ivelina Tsankova Kavurska, Manol Atanassov Roujinov, Nedelcho Yordanov Spasov, Stanimir Svetoslavov Vassilev ja Todor Atanasov Sbirkov.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.