Märt Belkin • 4. september 2017 kell 15:54

Ühisrahastuse vahendaja sai tegevusloa

Finantsinspektsioon  Foto: Veiko Tõkman

Eestist pärit ühisrahastusplatvorm ning laenuvahendaja Iuvo Group sai finantsinspektsioonilt krediidivahendaja tegevusloa.

 

See tähendab, et firma ise laenu anda ei tohi, ent tohib laenuandmist vahendada või aidata tarbijal krediidilepingut sõlmida. Loa andis finantsinspektsioon firmale eelmisel nädalal, taotlus esitati juba märtsis.

Enda kodulehel kirjeldab Iuvo ennast kui ühisrahastuse kauplemiskohta, mille kaudu investorid saavad investeeritda pangandusväliste laenuandjate laenudesse. Erinevalt pankadest, mis kasutavad klientide hoiuseid, annavad sealsed laenupakkujad krediiti enda rahaliste vahednite arvelt.

Seni on Iuvo fookus olnud peamiselt Balkanil. Näiteks teevad platvormiga koostööd Bulgaaria finantsasutused Easy Credit ning Viva Credit. Bulgaaria ongi Iuvo jaoks seni üks olulisemaid turge.

Eestis registreeritud Iuvo Groupi juhatuse liige on Ivaylo Ivanov. Osanike ringi kuuluvad Hristo Ilianov Mitrovsky, Ivan Kolev Zhelev, Ivelina Tsankova Kavurska, Manol Atanassov Roujinov, Nedelcho Yordanov Spasov, Stanimir Svetoslavov Vassilev ja Todor Atanasov Sbirkov.

Hetkel kuum