Äripäev • 26. september 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Ratas lubab maksurahu

Peaminister Jüri Ratas  Foto: Andras Kralla

Peaminister Jüri Ratas ütles Vikerraadios, et kuni järgmiste riigikogu valimisteni ei peaks valitsus ühegi uue maksutõusuplaaniga välja tulema.

ERR kirjutas, et  peaminister Jüri Ratas rääkis intervjuus Vikerraadiole, et järgmiste riigikogu valimisteni on jäänud aasta ja viis kuud ning selle aja jooksul ei peaks valitsus lagedale tulema uute maksude või mõtetega. Küll aga tuleb lõpuni minna nende maksumuudatustega, mis on juba menetluses.

Küsimusele, mis saab n-ö ootele pandud magusamaksust, vastas Ratas, et magusamaksuga ei ole arvestatud 2018. aasta eelarves. Riigieelarve struktuurse 0,25-protsendilise puudujäägi kohta ütles Ratas, et seda õnnestus vähendada 0,5 protsendi tasemelt.

Ratas ei soovinud spekuleerida teemal, kas eelarve jäänuks plusspoolele siis, kui valitsusliit poleks algselt planeeritud maksude - magusamaks, pakendiaktsiis, panditulumaks, autode keskkonnalõiv - kehtestamisest loobunud.Loe pikemalt ERRist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt