Märt Belkin • 17. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Tallinna Sadama kaubamaht all ja tulud üleval

Tallinna sadam.
Tallinna sadam.  Foto: Andres Haabu

Üheksa kuu peale oli Tallinna Sadama kaubamaht languses, tulud tegid aga saarte ja mandri vahelise parvlaevaliikluse käivitamise toel tugeva kasvu.

Tallinna Sadama üheksa kuu kaubamaht  oli 14,3 miljonit tonni, mis oli võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 9 protsendi ehk 1,4 miljoni tonni võrra väiksem tulemus, teatas riigifirma. Vähenemise taga oli vedellast, teiste lastiliikide mahud kasvasid.

Sadamates teenindatud reisijate arv kasvas eelmise aastaga võrreldes 340 000 inimese ehk 4 protsendi võrra 8,22 miljoni reisijani.  Eelkõige kasvas reisijate arv kruiisilaevadel ja Tallinna-Helsingi liinil.

Mandri ja suursaarte vahelises reisijateveos teenindas Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad üheksa kuuga  kokku  1,8 miljonit reisijat ja ligi 750 000 sõidukit.

Üheksa kuu kokkuvõttes kasvasid  Tallinna Sadama grupi tulud 22,2 miljonit euro ehk 29 protsendi võrra 99,1 miljoni euroni. Kasvu tagasi oligi just peamiselt parvlaevaliiklus, mis on firma jaoks uus ärisuund. Üheksa kuu ärikasum kasvas 1 protsendi võrra 39,7 miljoni euroni.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt