Mait Kraun • 13. november 2017 kell 12:45

Sanitaartehnika müüja maksis juhtkonnale kopsakat tasu

Ehitusmaterjal. Pilt on illustratiivne.  Foto: Carmen Ott

Sanitaartehnika ja mitmete muude kaupade müüja Biston kasvatas käivet ja teenis ligi pool miljonit kasumit. Juhtkonnale maksti mullu ka kopsakat tasu.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et sanitaarseadmete ja muude ehitusmaterjalide hulgimüügiga tegeleva Biston OÜ müügitulu kasvas mullu 11 protsenti, 5,54 miljoni euroni. Ärikasum langes 13 protsenti, 452 067 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 33 inimest, see näitaja suurenes 7 võrra. Käive töötaja kohta langes 13 protsenti, 167 868 euroni. Keskmine brutotasu langes 2,3 protsenti, 1008 euroni kuus. Juhtkonnale maksti tasusid kokku 58 979 eurot.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Ettevõtte peamised kaubatarnijad asuvad Poolas, Leedus, Saksamaal, Itaalias, Türgis ja Hiinas. Firma peamised kliendid on Eesti jaekaubandusfirmad, samas on arendatud koostööd ka Läti ja Leedu ettevõtetega, selgub aruandest.

Ettevõtte omanikud on Taivo Hürden, Allar Mihkelson ja Kalev Kõrtsmik (kõigil kolmandik). Eelmisel aastal võeti firmast 41 257 eurot dividende. 2015. aastal maksti dividendidena välja 52 457 eurot.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum