Äripäev • 4 detsember 2017

Eesti idu Pipedrive tegi Saksamaale andmekeskuse

Pipedrive'i kontor  Foto: Meeli Küttim

Müügijuhtimise tarkvara arendav Eestist pärit idufirma Pipedrive avas Saksamaal andmekeskuse.

Frankfurdis avas Pipedrive andmekeskuse selleks, et toetada ettevõtte kliendibaasi ning jätkata kiire ja turvalise teenuse pakkumist Euroopas, teatas ettevõte.

Uue andmekeskuse infrastruktuur tagab ka, et Pipedrive'i kasutamine on klientide jaoks kooskõlas 2018. aasta mai kuus jõustuva Euroopa Liidu uue isikuandmete kaitse üldmäärusega.

See on Pipedrive’i esimene andmekeskus Euroopas. Alates ettevõtte asutamisest 2010. aastal on Pipedrive kasutanud USAs asuva andmekeskuse teenuseid.

Sarnaselt USA-s paiknevale andmekeskusele on Pipedrive'i Saksamaal avatava andmekeskuse koostööpartneriks samuti Rackspace. Alates detsembrist majutatakse Pipedrive’i uute Euroopa klientide andmed Saksamaa andmekeskusesse, olemasolevate Euroopa klientide andmed migreeritakse Rackspace’i Chicagos asuvast andmekeskusest Frankurdis asuvasse 2018. aasta esimese kvartali jooksul.

Pipedrive’i tehnoloogiajuhi Sergei Anikini sõnul töötasid insenerid Pipedrive’i teenuse Euroopas majutamise ning skaleerimise nimel ligi kolm aastat. “Tänane päev märgib meie jaoks pikaajalise pingutuse olulist verstaposti. Pipedrive’i süsteemi arhitektuuri ja infrastruktuuri muutmine ning sobivusse viimine poleks aga olnud võimalik ilma meie pikaajalise ja usaldusväärse pilvemajutusteenuse partneri Rackspace’ita."

Pipedrive on 2010. aastal kogenud müügijuhtide poolt loodud müügijuhtimise tarkvara (CRM), mis aitab kiiresti kasvavatel ettevõtetel hallata keerukaid või pikki müügiprotsesse. Firma kontorites New Yorgis, Lissabonis, Londonis, Tallinnas ja Tartus töötab üle 300 inimese.

Pipedrive on saanud investeeringuid enam kui 30 miljoni dollari ulatuses ja investorite hulka kuuluvad Atomico, Bessemer Venture Partners, Rembrandt Venture Partners, Paua Ventures, Monashees Capital, TMT Investments ja teised.

Hetkel kuum