Äripäev • 15. detsember 2017 kell 9:57

Uute autode müük püsib tõusulainel

Volkswageni autotehas  Foto: EPA

Euroopa Liidu riikides müüdi novembris üle 1,2 miljoni uue sõiduauto, mis ületas eelmise aasta novembri müügi 5,9% võrra, vahendas Eesti Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit AMTEL.

Kokku on tänavu 11 kuuga müüdud Euroopas enam kui 14 miljonit uut sõiduautot ehk 4,1% rohkem möödunud aasta sama perioodiga võrreldes.

Jätkuvalt on tugevas languses uute sõiduautode müük Suurbritannias - eelmise novembriga võrreldes koguni 11,2%. Samal ajal kasvab jõudsalt müük teistel suurematel turgudel: Saksamaal 9,4%, Prantsusmaal 10,3%, Itaalias 6,8% ja Hispaanias 12,4%.

Kui Lätis jäi uute sõiduautode müük novembris napilt 0,2% plusspoolele, siis Leedus kasvas novembris müük koguni 57,4% võrra. Kuigi Soomes kasvas novembris müük 7,3%, siis 11 kuu kokkuvõttes on põhjanaabrite turg 0,3% miinuses.

Hetkel kuum