Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liksutov puhastas Moskva taksoturu piraatidest

  Maksim LiksutovFoto: Erik Prozes

  Legaalselt tegutsevaid taksosid on Moskva linnas vähemalt 90% taksode koguarvust, teatas täna Moskva transpordiala aselinnapea Maksim Liksutov raadiojaamale Govorit Moskva antud intervjuus.

  „Moskvas on 90 protsenti või isegi veidi rohkem legaalseid taksosid,“ kinnitas Liksutov. Tema sõnul kasvab Venemaa pealinnas järjekindlalt legaalselt töötavate taksojuhtide hulk. „Praegu on Moskvas umbes 50 000 ametlikult töötavat taksojuhti, nii Moskvast kui oblastist,“ rääkis ta.
  Liksutov märkis, et vähenenud on ka avariisse sattunud taksode arv. „Kui võtta 2016-2017 aasta, siis on taksodega umbes 15% vähem avariisid,“ rääkis ta.
  Selle aasta juunis jõustus seadus, mille järgi tohib taksot sõita vaid Venemaal välja antud juhiloaga. See seadus puudutas ennekõike autojuhte, kes tegutsesid turul illegaalselt.
  Juba neli aastat kehtib Moskvas ka seadus, et taksot tohib sõita vaid kollast värvi autoga. Taksofirmasid ei kohustatud oma autoparki kohe üle värvima, kuid nõuded hakkasid kehtima pärast 1. juulit 2013, mil seadus jõustus.
  Aastaid Äripäeva rikaste topi esikümnes olnud ja Eestist pärit Liksutov kirjutas 2013. aastal kogu oma vara abikaasa Tatjana nimele. 2012. aastal, pärast Moskva transpordiameti juhiks saamist, loobus ta ka Eesti kodakondsusest. 2012. aasta lõpust sai Liksutovist Moskva aselinnapea transpordiküsimustes.
  Tänavuses Äripäeva rikaste topis hindasime Tatjana Liksutova varandust 48,7 miljonile eurole mööndusega, et Transgroup Invest, mille üks omanik Liksutova on, polnud tabeli koostamise ajaks majandusaruannet esitanud – nii jäi tema vara väärtus, 48,7 miljonit eurot, tabelis võrreldes eelmise aastaga samaks.
  Vahepeal avaldatud aruanne kinnitab, et Transgroup, millest Liksutovale kuulub 50%, kasvatas eelmisel aastal varade väärtust 13 miljoni euro võrra. Mullu teenis Transgroup 9,4 miljonit eurot kasumit. Liksutova võttis eelmisel aastal Transgroupist 3,1 miljonit eurot dividende, aasta varem 4,2 ja 2014. aastal 8,4 miljonit eurot.
 • Hetkel kuum
Olavi Lepp: rohepöörde juhtimine on seni olnud killustunud ja ebaveenev
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Euroopa keskpank tõstis intresse ja lubas seda teha ka märtsis Võlakirjaostudega toetatakse rohelisemaid ettevõtteid
Euroopa Keskpanga nõukogu otsustas neljapäeval tõsta peamisi intressimäärasid 0,5% võrra.
Euroopa Keskpanga nõukogu otsustas neljapäeval tõsta peamisi intressimäärasid 0,5% võrra.
Pangad vedasid Balti aktsiaturud suure käibega tõusma
Üle kahe miljoni euro eest tehinguid pangaaktsiatega tõukasid Balti aktsiaturud tõusma.
Üle kahe miljoni euro eest tehinguid pangaaktsiatega tõukasid Balti aktsiaturud tõusma.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Euroopa teeb vastukäigu USA rohetoetustele. Väiksemad riigid vaatavad kartusega
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.

Olulisemad uudised

Inflatsioon sai jaanuaris hoogu juurde
Eelmise aasta lõpus mitu kuud aeglustumise märke näidanud inflatsioon sai aasta algul hoopis hoogu juurde. See ei pruugi veel tähendada hinnatõusu, vaid meenutada tõsiasja, et eelmise aasta jaanuarist algasid värsked kodutoetused.
Eelmise aasta lõpus mitu kuud aeglustumise märke näidanud inflatsioon sai aasta algul hoopis hoogu juurde. See ei pruugi veel tähendada hinnatõusu, vaid meenutada tõsiasja, et eelmise aasta jaanuarist algasid värsked kodutoetused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.