• Jaga lugu:

  Liksutov puhastas Moskva taksoturu piraatidest

  Maksim LiksutovFoto: Erik Prozes

  Legaalselt tegutsevaid taksosid on Moskva linnas vähemalt 90% taksode koguarvust, teatas täna Moskva transpordiala aselinnapea Maksim Liksutov raadiojaamale Govorit Moskva antud intervjuus.

  „Moskvas on 90 protsenti või isegi veidi rohkem legaalseid taksosid,“ kinnitas Liksutov. Tema sõnul kasvab Venemaa pealinnas järjekindlalt legaalselt töötavate taksojuhtide hulk. „Praegu on Moskvas umbes 50 000 ametlikult töötavat taksojuhti, nii Moskvast kui oblastist,“ rääkis ta.
  Liksutov märkis, et vähenenud on ka avariisse sattunud taksode arv. „Kui võtta 2016-2017 aasta, siis on taksodega umbes 15% vähem avariisid,“ rääkis ta.
  Selle aasta juunis jõustus seadus, mille järgi tohib taksot sõita vaid Venemaal välja antud juhiloaga. See seadus puudutas ennekõike autojuhte, kes tegutsesid turul illegaalselt.
  Juba neli aastat kehtib Moskvas ka seadus, et taksot tohib sõita vaid kollast värvi autoga. Taksofirmasid ei kohustatud oma autoparki kohe üle värvima, kuid nõuded hakkasid kehtima pärast 1. juulit 2013, mil seadus jõustus.
  Aastaid Äripäeva rikaste topi esikümnes olnud ja Eestist pärit Liksutov kirjutas 2013. aastal kogu oma vara abikaasa Tatjana nimele. 2012. aastal, pärast Moskva transpordiameti juhiks saamist, loobus ta ka Eesti kodakondsusest. 2012. aasta lõpust sai Liksutovist Moskva aselinnapea transpordiküsimustes.
  Tänavuses Äripäeva rikaste topis hindasime Tatjana Liksutova varandust 48,7 miljonile eurole mööndusega, et Transgroup Invest, mille üks omanik Liksutova on, polnud tabeli koostamise ajaks majandusaruannet esitanud – nii jäi tema vara väärtus, 48,7 miljonit eurot, tabelis võrreldes eelmise aastaga samaks.
  Vahepeal avaldatud aruanne kinnitab, et Transgroup, millest Liksutovale kuulub 50%, kasvatas eelmisel aastal varade väärtust 13 miljoni euro võrra. Mullu teenis Transgroup 9,4 miljonit eurot kasumit. Liksutova võttis eelmisel aastal Transgroupist 3,1 miljonit eurot dividende, aasta varem 4,2 ja 2014. aastal 8,4 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.