Kristjan Pruul • 2. jaanuar 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Tallinnas suurenes tulumaksulaekumine 9 protsenti, 372 miljonile eurole.
Tallinnas suurenes tulumaksulaekumine 9 protsenti, 372 miljonile eurole.  Foto: Raul Mee

Palgatõus turgutas möödunud aastal ka kohalike omavalitsuste eelarveid, mille tulumaksu laekus 8 protsenti rohkem. Keskmisest paremini läks Tallinnal ja selle ümbrusel.

Eesti omavalitsuste eelarvesse laekus maksu- ja tolliameti andmetel mullu pea 984 miljonit eurot, mis on 8 protsenti ehk 73 miljonit eurot parem kui aasta varem. Tegemist on viimase haldusreformi eelseid piire arvestava võrdlusega.

Tallinna osakaal selles on enam kui kolmandik, 9 protsenti kasvanud laekumine tõusis 372 miljonile eurole. Hästi läks ka Tallinna lähiümbrusel, tulumaksulaekumiselt Eesti neljas "linn" Viimsi vald nägi samuti pea 9protsendist tõusu, 21 miljonile eurole. Saue valla 11,4 miljoni euro taga oli pea 11protsendine tõus. Üle 10 protsendi suurenes laekumine ka Harkus ning Saue ja Rae vallas.

Maksulaekumine paranes ka teistes suuremates linnades, aga tagasihoidlikumalt. Tartus suurenes laekumine 6 protsenti, 69 miljoni euroni, Narvas 5,8 protsenti, 25,7 miljonini ning Pärnus 7,1 protsenti, 25 miljoni euroni.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt