Vahur Kivistik • 8. jaanuar 2018 kell 11:15
Arvamused
Ainult tellijale

Tegeliku juhi tagaajamine läheb üle piiri

Vahur Kivistik  Foto: Erakogu

Riigi soov võlgu efektiivselt sisse nõuda on mõistetav, aga faktiliste juhtide vastutavaks muutmisega kipub plaanitav maksukorralduse seadus ületama äriühingute piiratud vastutuse kontseptsiooni, kirjutab advokaadibüroo HansaLaw partner Vahur Kivistik.

Maksu- ja tolliameti plaan suurendada isikliku vastutuse osakaalu äriühingu maksuvõlgade sissenõudmisel ei pruugi olla kooskõlas äriühingu piiratud vastutuse kontseptsiooniga. Teatavasti pärinevad piiratud vastutusega äriühingud ajast, kui Euroopast kündsid purjelaevad merd Indiasse. Laevahuku korral piirdus vastutus äriühingu kapitaliga, mitte ei läinud reederi vara haamri alla ja reeder võlavanglasse.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum