• Jaga lugu:

  Tallinna Äripanga suuromanik toetas Keskerakonda

  Tallinna Äripanga juhatuse liige ja läbi firmade suurim aktsionär Andrei Žukov.Foto: Eiko Kink

  Varem sotsiaaldemokraatidele annetusi teinud Tallinna Äripanga suuromanik Andrei Žukov andis eelmise aasta viimases kvartalis 4000 eurot Keskerakonnale.

  Žukov maksis 2013.a kolmandas kvartalis Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale 15 000 eurot ning samuti Äripangaga seotud Sergei Elošvili andis siis enda poolt veel 5000 eurot.
  Toonase sotside peasekretär Indrek Saar rääkis siis, et Žukov ja Elošvili olid erakonna eelmise esimehe Jüri Pihli kolleegid ning just Pihli kaudu tulid ka need annetused. Pihl läks pärast erakonna esimehe kohalt lahkumist tööle Žukovi lennufirmasse Panaviatic.
  Žukov annetas 2015.a sotsidele veel 10 000 eurot.
  Eelmise aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimistel kandideeris Pihl Pirital aga juba Keskerakonna nimekirjas ning ka Žukov tegi 4000 euro suuruse annetuse Keskerakonnale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.