Hoiatus: kelmid saadavad Swedbanki nimel õngitsuskirju

25. jaanuar 2018, 10:28
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180125/NEWS/180129797/AR/0/AR-180129797.jpg

Riigi Infosüsteemi Ameti intsidentide käsitlemise osakonnale (CERT-EE) on laekunud mitu teadet täna hommikul levima hakanud õngitsuskirjadest, millega kurjategijad üritavad kätte saada paroole ja isiklikke andmeid.

E-kirjad on saadetud Swedbanki nimel pealkirjaga "Vajalik lisateave".

Kirjas teatatakse, et pank ei suutnud kasutaja teavet kinnitada ning saadetakse link vormile, kuhu palutakse sisestada täiendav info. Lingilt kuvatakse kasutajale Swedbanki-nimeline õngitsusleht, kus küsitakse kasutaja isikuandmeid ning krediitkaardiinfot. Ainsa tuvastamisvõimalusena töötab sellel lehel paroolikaardiga tuvastamine.

CERT-EE juhi Klaid Mägi sõnul ei ole teada, kas keegi on õngitsuskirja ohvriks langenud ning rahalist kahju kannatanud.

„Kindlasti tasub selliste kirjade puhul olla ülimalt ettevaatlik, mingil juhul ei tohi sellele lehele isikuandmeid ja krediitkaardiinfot sisestada. Kui keegi on seda aga juba teinud, siis tuleks esimesel võimalusel võtta ühendust oma pangaga ning esitada kindlasti avaldus ka politseisse,“ märkis Mägi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2018, 10:31

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing