Äripäev • 1. veebruar 2018 kell 6:26

Zelluloosi kvartalist saab Fahle Park

Fahle maja Zelluloosi kvartalis  Foto: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix

Endise tselluloositehase alale ehitab Fausto Capital modernse äri- ja elukvartali, mis saab nimeks Fahle Park. Sinna kolib järgmisel aastal ka Eesti Meedia kontsern.

Fausto Capitali juhatuse liige Sven Mihailov ütles pressiteate vahendusel, et arenduse esimese etapi maht on 21 500 ruutmeetrit ning kogumaht üle 100 000 ruutmeetri. Lisaks büroodele ja panoraamvaadetega korteritele leiavad kvartalis koha restoranid, spordiklubi, kultuuriasutused, esitluspinnad ning töötajatele ja elanikele suunatud ettevõtted (ilu- ja tervisekeskus, lastehoid jms).

Ajaloolised muinsuskaitse all olevad paekivihooned renoveeritakse ning neile ehitatakse kontrastiks  juurde suurte klaaspindadega A-klassi ärihooned. Arhitektuurse lahenduse on teinud KAOS Arhitektid (Toomas Adrikorn, Margit Argus, Margit Aule jt.).

Fahle Pargi esimese ehitusjärgu ankurrentnik AS Eesti Meedia kolib kavandatavale 8000 ruutmeetrile kõigi oma Tallinnas tegutsevate üksuste ning umbes 550 töötajaga.

Esimese etapi arenduse hind on suurusjärgus 20 miljonit eurot.Praegu käivad lammutustööd, ehituse ettevalmistus ning lepingute sõlmimine. Ehituse algus on planeeritud märtsi ning Fahle Pargi esimene osa valmib 2019. aasta teisel poolel.

Fausto Capital on 15aastase ajalooga täielikult Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendaja, mis tegutseb kaubandus-, büroo- ja elamukinnisvara arendamise, üürimise ja haldamisega. Ettevõtte portfelli kuulub üle 58 000 ruutmeetri kaubandus- ja äripinda ning varade maht on üle 100 miljoni euro.

Hetkel kuum