• Jaga lugu:

  Abramovitš taotleb Šveitsi elamisluba

  Vene miljardär Roman AbramovitšFoto: Bloomberg

  Oligarh Roman Abramovitš taotles 2016. aastal Šveitsi elamisluba, kuid võttis hiljem ootamatult avalduse tagasi. Seejärel, 2017 novembris, pöördus ta elamisloa küsimusega uuesti võimude poole, kirjutab Šveitsi meedia.

  Le Matin Dimanche kirjutab, et Evrazi ja Chelsea jalgpalliklubi omanik Abramovitš tahtis kolida Valais kantonisse, kus asub Verbier’ mäesuusakuurort.
  „Arvestades tema finantsnäitajaid oleks ta kantonile väga huvitav maksumaksja, ja me ootasime positiivset vastust,“ rääkis väljaandele Valais’ migratsiooniameti juht Jacques Delavallaz. Le Matin märgib, et rikkad välismaalased, kes on näiteks valmis maksma tarbimismaksu, võivad saada Švetsi elamisloa. Võimalik, et selline oli ka Abramovitši plaan, lisas väljaanne.
  Kuid eelmise aasta suvel võttis miljardär ootamatult oma avalduse tagasi. Kuigi Bagnes’i kommuun, kes Abramovitši avaldust arutas, keeldus kommentaaridest ja keelas ka meedial sel teemal spekuleerimast, sai Le Matin lõpuks napi selgituse migratsiooniteenistuse juhilt Stéphane Michellod’lt. Tema sõnul ei rahuldanud kommuun vene oligarhi avaldust, jättes oma otsuse põhjendamata. Michellod lisas, et sellist äraütlemist tuleb ette üliharva.
  Mitu kuud pärast äraütlemist, mullu novembris, kirjutas Abramovitš Šveitsi võimudele ning uuris, milline on tema elamisloa saamise staatus ning avaldas soovi see ennistada. Talle vastati, et läbivaatamine on peatatud, sest ta ise võttis avalduse tagasi, kuid tal soovitati esitada uus avaldus. Seda pole ta meedia andmeil seni veel teinud.
  Roman Abramovitš on Forbesi andmeil 9,1 miljardi dollarilise varandusega Venemaa jõukuselt 12. inimene. Tema põhiline rikkuse allikas on terast, vanaadiumi jm kaevandav metallurgiagrupp Evraz, milles tal on 31% osalus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.