Maksuamet alustas võitlust salasigarettide vastu

Sigaretid  Foto: Bloomberg
Äripäev • 12. veebruar 2018 kell 7:44

Maksu- ja tolliamet avastas eelmisel aastal kokku 15,4 miljonit ebaseaduslikult Eestisse toimetatud salasigaretti ning esialgse prognoosi kohaselt võib salasigarettidest mullu tekitatud aktsiisikahju ulatuda 30 miljoni euroni, teatas maksu- ja tolliamet.

MTA peadirektori asetäitja Rivo Reitmanni sõnul on viimaste andmete järgi salasigarettide osakaal Eesti siseturul ligikaudu 15 protsenti.

"Ainult järelevalve ning siia saabuvate salasigarettide avastamisega me salasigarette turult päris välja juurida ei suuda, selleks on vaja ka inimeste abi," kommenteeris Reitmann. "Salasigarettide müügiahelat iseloomustab tavapärane kuritegeliku ahela struktuur, kus kõige rohkem teenivad salakauba müügist ahela tipus kurjategijad, kasutades ära hierarhias madalamal astmel tegutsevaid müüjaid," lisas Reitmann.

MTA alustas käivitas koos Philip Morris Eestiga salakaubanduse vastase kampaania, mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust ja juhtida tähelepanu salasigarettide müügi taga peituvale kuritegelikule ahelale. Samuti oodatakse inimesi maksuametile teada andma ja saatma vihjeid salakauba kohta.

Hetkel kuum