Äripäev • 21. veebruar 2018 kell 6:51

Tasuta bussisõidu tegelik maht siiani teadmata

Maakonna bussiliinidel saab peagi tasuta sõita.  Foto: Andres Haabu

Ehkki valitsuse lubatud tasuta bussisõiduni on jäänud pisut üle nelja kuu, pole senini selge, kus ja mis mahus tegelikult tasuta sõita saab, vahendasid ERRi raadiouudised.

Ülemöödunud nädalal, kui maanteeametis plaane tutvustati, läks asi pigem segasemaks, kui selgus, et piletid ei pruugi kaduda sugugi kõigilt liinidelt. Ehk need avalikud bussiliinid, mis ühendavad maakondade keskusi, võivad jääda nagu praegugi, ainult osaliselt doteerituks. Selliseid liine on Eestis umbes veerandsada.

Kui avalikel liinidel piletid üldse kaovad, võib nendel sõitjate hulk Harjumaal kasvada kuni 40 protsenti, ütles Harjumaa Ühistranspordikeskuse arendusjuht Terje Villem ERRile. Sellist survet praeguste ega ka eesootavate lepingute najal kuidagi ära ei teeninda ning tarvis läheks uusi, hoopis suurema mahuga riigihankeid, leiab ta.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum