Äripäev • 26 märts 2018

Eesti kassasüsteem püüab Lähis-Ida turgu

Ektaco juht Kaido Jelle  Foto: Erakogu

Eesti firma Ektaco sisenes oma CompuCashi arveldussüsteemiga Dubaisse, kus firma loodab tootele turgu eelkõige toitlustussektoris.

Uue turu leidmise tagamaid selgitades märkis Ektaco, et kui varem said paljud Dubai toidukohad hakkama sularahas arveldades ja ilma toimiva kassasüsteemita, siis alates sellest aastast kehtestati esmakordselt Araabia Ühendemiraatides käibemaks, mistõttu muutus kassasüsteemi omamine ülioluliseks. 

Nii saavadki Araabia Ühendemiraatide restoranipidajad alates jaanuarist kasutada ka Ektaco süsteemi CompuCash. Eestlaste toodet müüb edasi kahe Dubaist pärit ettevõtja asutatud firma nimega Fintech.

„Samer Dabbas ja Zeid Alwahidy tutvusid CompuCash kassasüsteemiga oma Eesti külastuste raames. Neil on mõlemal eesti naised ja nii veedavad nad suved enamasti siin,“ kireldas Ektaco tegevjuht Kaido Jelle Fintechi asutajate tausta.

Jelle sõnul jäi neil Eesti tehnoloogiasektorist väga hea mulje ning nad leidsid, et Ektaco tootega saab Lähis-Idas konkureerida. Praegu on CompuCash esimeste Dubai klientide juures töös.

Klientide seas on toidukohad nagu Friends Avenue Dubais, La Villa Ajmanis, Mail Room Sharjahis ja Baker & Spice erinevates linnades. Lisaks on klientide hulgas juba ka rõivakaupluste ketid Dubais ja Abu Dhabis.

Fintech usub, et suudab CompuCashi edukalt müüa nii Araabia Ühendemiraatides kui ka Lähis-Idas laiemalt ning koostöös tagatakse kindlasti ka toote pidev edasiarendamine. Ainuüksi Dubai restorane külastab kuus üle 1,1 miljoni külastaja.

Ektaco on kassasüsteeme välja töötanud juba alates 1990ndatest aastatest. Firma arendab ning müüb kassa-, läbipääsu-, tööajaarvestuse- ja automaatika lahendusi.

Hetkel kuum