Äripäev • 19 aprill 2018

Maa-ametis süttisid serverid

Leek  Foto: PantherMedia/Scanpix

Tallinnas Mustamäel süttis keskkonnaministeeriumi haldusalasse kuuluva maa-ameti hoones ministeeriumi serverite ruum, mistõttu on häiritud oluliste infosüsteemide töö.

"Põleb keskkonnaministeeriumi infotehnoloogia serveriruum. Suitsu tuleb eelkõige sellest ruumist, kus on maa-ameti serverid. Asi võis alguse saada UPS-idest," vahendas ERR keskkonnaminister Siim Kiisleri sõnu valitsuse pressikonventsil. Kiisleri sõnul mõjutab põleng kõiki riigi infosüsteeme, mis kasutavad maa-ameti kaardiinfot ning maa-ameti andmete kasutamine võib olla häiritud teadmata ajaks.

Mustamäe teel asuvas hoones lülitati elekter välja, mistõttu on ka teised ministeeriumi IT-teenused praegu maas ning puudub ka võimalus neile helistada.

Ministeeriumi IT-juht Marko Arula ütles ERR-ile, et teenused on suuresti maas peaasjalikult seetõttu, et konditsioneeride süsteem on kolmel serveriruumil ühine ning seetõttu ei saa nad kahte ülejäänud serveriruumi käigus hoida.

Enne kella 13 saadi põleng ministeeriumi pressiesindaja teatel kontrolli alla.

Hetkel kuum