Äripäev • 25. aprill 2018 kell 4:59

Tasuta bussisõidu otsus libiseb keskustele

Bussivedaja ATKO Liinid bussid  Foto: Andras Kralla

Lääne Elu kirjutas eile, et Simson plaanib lähiajal allkirjastada määruse, millega pannakse paika maakondlike bussiliinide piletihinnad.

Ministeeriumi pressiesindaja Kadri Tonka ütles maakonnalehele ilmselt kogemata välja midagi, mis oleks pidanud veel mõni aeg saladusse jääma – otsuse, kas tuleb tasuta ühistransport või hoopis soodushinnaga sõitmine, langetavad viimaks ühistranspordikeskused, kirjutab Eesti Päevaleht.

Seega on valimislubadus tasuta ühistranspordist muutunud millekski lahjemaks.

Selline lahendus on täpselt see, mida on nõudnud IRL-i esimees Helir-Valdor Seeder. Viimase sõnul näeks erakond sobivana lahendust, kus ühistranspordi dotatsiooni kasutamise üle otsustaksid ühistranspordikeskused, mitte minister.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum