Henrik Igasta: lätlastel õige suund

27. aprill 2018, 17:00
Investeerimispankur Henrik Igasta (keskel) hinnangul aitab funktsionaalne kohalik kapitaliturg maandada majanduskriisi efekte.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180427/NEWS/180429665/AR/0/AR-180429665.jpg
Ainult tellijale

Investeerimispankur Henrik Igasta ütles, et Läti riigifirmade erastamisplaan pole midagi üllatavat, kuid see on igatahes samm õiges suunas.

Samas märkis ta, et suuremat huvi pakuks see, kui nimekirjas oleks ka lätlaste telekommunikatsioonifirma Lattelecom. Igasta sõnas, et eeskätt võiks need erastamised huvi pakkuda pensionifondidele ning -kindlustustele, kellel seni investeerimisel alternatiive napib.

Äripäev kirjutas täna, et Läti valitsus analüüsib, kuidas tuua börsile juurde sadu miljoneid kapitali, sealjuures mõeldakse suurte riigifirmade osalist erastamist.

Igasta kirjeldas, et väikestel riikidel nagu Eesti ja Läti ongi väga oluline, et riik oleks börsi elavdamisel initsiatiivilooja. Seeläbi muutub ka investorkond aktiivsemaks ning teadlikumaks, kuna on, millega kaubelda. „Väikestel kapitaliturgudel peabki kohalik osalus olema väga suur, kuna keskmise jaeinvestori arusaam kohalikest aktsiatest on tõenäoliselt oluliselt parem kui tema arusaam Ameerika või Euroopa aktsiatest.“  

Ta lisas, et aktiivsem börs võiks ka muuta meie turge ajapikku atraktiivsemaks väliskapitali tulekule, samuti mõjub see kaitsemehhanismina kriiside vastu, kuna säilib suuremal määral likviidsus ehk kui finantsturud kinni külmuvad leidub alternatiive. Selles osas kiitis ta Eesti viimase aja arenguid, kuid lisas, et kindlasti leidub veel riigile kuuluvaid n-ö kroonijuveele, mida tasuks järgneva 5-7 aasta jooksul börsile tuua.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2018, 16:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing