Äripäev • 11. mai 2018 kell 12:00

Nordeconis vähendas osalust Tallinna börsi suurinvestor

Haabersti ristmik  Foto: Andras Kralla

Nordeconis vähendas ligi 362 000 euro võrra osalust KJK Fund. Fondijuht Lauri Kustaa Äimä omab siinsel börsil ligi 100 miljoni euro eest aktsiaid.

Börsiteate järgi vähenes KJK Fundi osalus Nordeconis varasemalt 5,79 protsendilt 4,86 protsendini ning alles jääb 1 574 120 aktsiat. Fond loobus Äripäeva andmetel kuu aja tagusega võrreldes 301 956 aktsiast, mis praegust 1,2eurost turuhinda arvestades maksab üle 362 000 euro.

Läbi fondide kuulus möödunud aasta septembri seisuga Äimä fondidele ligikaudu 23 protsenti kõigist Tallinna börsil vabalt kaubeldavatest aktsiatest.

Kontserni rahalises mõistes suurim positsioon – 50 miljonit eurot – on paigutatud Tallinkisse. Sellele järgneb Tallinna Kaubamaja, kuhu on pargitud ligi 28 miljonit eurot.

Kui palju varasid KJK ja Äimä Euroopas omavad, pole võimalik teada saada, kuid mõõtkavast annavad aimu Tallinna börsile tehtud investeeringud, mida oli mullu septembri seisuga ligikaudu 100 miljoni euro jagu. Ja need on üksnes börsifirmad. KJK-l, on kaks peamist fondi Ida-Euroopas, nii-öelda Baltikumi ja Balkani suunal.

Endine Hansapanga töötaja ja praegune investor Lauri Lind peab ettevõtet Skandinaavia mastaabis arvestatavaks tegijaks. „Nii Baltikumis kui ka Balkanil võivad nad olla kui mitte top viie, siis vähemalt top kümne hulgas, Kesk- ja Ida-Euroopas aga esikümnes-kahekümnes kindlasti,“ hindas Lind. Tema sõnul on KJK strateegia selline, et kui ostetakse, siis juba suurem osalus ettevõttes – viis kuni kümme protsenti.

Salapärasest fondijuhist saad lähemalt lugeda siit

Hetkel kuum