Artikkel

  Sõnajalad said jälle trahvi

  Andrus ja Oleg SõnajalgFoto: Andres Haabu

  Tartu halduskohusmääras täna Aidu Tuulepark OÜ-le (AT) teist korda trahvi esialgse õiguskaitse määruse rikkumise eest, teatas kohus.

  Määrusega keelati AT-l tuulikute ehitamine, kuni on lahenenud vaidlus tuulepargi ehituslubade õiguspärasuse üle. Aidu tuulepargi trahvimist nõudis kaitseministeerium. Vaidlus käis peamiselt selle üle, kas killustikust aluspatjade rajamine tuuliku asukohta kujutab endast ehitamist või see on ehitusmaterjali ladustamine.
  Aidu Tuuleparki arendavad Ida-Virumaal vennad Oleg ja Andres Sõnajalg.
  Täna lahendas kohus juba kolmanda taotluse trahvida ATd lubamatu ehitamise eest. Esimesel korral heideti AT-le ette killustiku ladustamist väikeste, autokoorma suuruste töötlemata kuhjadena - selles kohus esialgse õiguskaitse määruse rikkumist ei leidnud.
  Teisel korral käsitles kohus massiivse killustikupadja rajamist varem tühjale kohale. AT nimetas oma tegevust killustiku ladustamiseks. Kohus leidis, et see tegevus kujutab endast tuuliku ehitamist, kuna sarnaseid killustikupatju rajas AT enne esialgse õiguskaitse kohaldamist tuulikute ehitamise eesmärgil. Sel põhjusel määras kohus möödunud aasta oktoobris AT-le 1000eurose trahvi. Halduskohtu seisukoht jäi kehtima kõigis kolmes kohtuastmes.
  Kuna kolmandas taotluses AT-le ette heidetud tegevus oli sama mis teises, määras kohus sarnaselt eelmise taotluse lahendamisele trahvi ka nüüd. Halduskohus pidas põhjendatuks 10 000eurost trahvi, kuna AT rikkus ehitamise keeldu teadlikult ja korduvalt.
  Kaitseministeerium taotles nii teisel kui kolmandal korral trahvi maksimaalses võimalikus ulatuses ehk 32 000 eurot.
  Tänase määruse saab Tartu ringkonnakohtus vaidlustada 15 päeva jooksul.
 • Hetkel kuum
Olavi Lepp: rohepöörde juhtimine on seni olnud killustunud ja ebaveenev
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Suur hulk ettevõtjaid on valmis rohepöördega kaasa minema, kuid vajavad selleks riigilt selget kava, mida Eestis veel ei ole, kirjutab Swedbank Eesti juht ja tööandjate keskliidu volikogu liige Olavi Lepp.
Euroopa keskpank tõstis intresse ja lubas seda teha ka märtsis Võlakirjaostudega toetatakse rohelisemaid ettevõtteid
Euroopa Keskpanga nõukogu otsustas neljapäeval tõsta peamisi intressimäärasid 0,5% võrra.
Euroopa Keskpanga nõukogu otsustas neljapäeval tõsta peamisi intressimäärasid 0,5% võrra.
Tamjärv vähendab suurte sammudega osalust LHVs
Hannes Tamjärve firma HTB Investeeringud on eelmise aasta jooksul müünud üle 60% oma LHV aktsiapakist.
Hannes Tamjärve firma HTB Investeeringud on eelmise aasta jooksul müünud üle 60% oma LHV aktsiapakist.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Juhtimises on coaching nõu ja tagasiside andmisest tulemuslikum
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Marcia Reynoldsi raamat “Coach´i inimest, mitte probleemi” on võluv ja mitmekihiline teekond coaching
Raivo Vare Ukraina sõja majandusblogi: tuleb madin
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Kremlis on tugev veendumus, et kui ka kogu Ukrainat ei õnnestu allutada, siis mingi osa ikka, ja seda saab presenteerida võiduna Lääne üle, kirjutab vaatleja Raivo Vare oma sõjablogi postituses.
Euroopa teeb vastukäigu USA rohetoetustele. Väiksemad riigid vaatavad kartusega
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.
Selleks, et USA ei meelitaks Euroopast ära kõiki taastuvenergiasektori investeeringuid, soovib Euroopa Komisjon avada riigiabi kraanid veel kolmeks aastaks. Väiksemates liikmesriikides tekitab see muret.

Olulisemad uudised

Inflatsioon sai jaanuaris hoogu juurde
Eelmise aasta lõpus mitu kuud aeglustumise märke näidanud inflatsioon sai aasta algul hoopis hoogu juurde. See ei pruugi veel tähendada hinnatõusu, vaid meenutada tõsiasja, et eelmise aasta jaanuarist algasid värsked kodutoetused.
Eelmise aasta lõpus mitu kuud aeglustumise märke näidanud inflatsioon sai aasta algul hoopis hoogu juurde. See ei pruugi veel tähendada hinnatõusu, vaid meenutada tõsiasja, et eelmise aasta jaanuarist algasid värsked kodutoetused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.