Äripäev • 18. juuli 2018 kell 5:30

Ravimihüvitis leiab laia kasutust

Tabletid. Pilt on illustratiivne.  Foto: Andras Kralla

Selle aasta algusest muudetud täiendav ravimihüvitis on esimese poolaastaga aidanud ligi 50 000 inimest, riik on hüvitanud ravimeid kokku 1,9 miljoni euro eest, teatas sotsiaalministeerium.

Varasematel aastatel kasutas hüvitist kuni 3000 inimest aastas, kuigi õigus selleks oli ca 9000 inimesel. Tänu ravimihüvitisele on ravimikulud väiksemad, mis on oluline nii kroonilistele haigetele kui ka eakatele, kommenteeris tervise- ja tööminister Riina Sikkut.

Uue korra järgi saab lisasoodustust retseptiravimilt juba siis, kui ostu summa ületab 100 euro kalendriaastas. Varem oli see piir 300 eurot. "Kui varem sõltus hüvitise saamine sellest, kas inimene teadis sellest ja oskas haigekassale taotluse esitada, siis nüüd arvutatakse see automaatselt ning inimene ei pea nii suuri summasid välja käima," ütles Sikkut.

Lisasoodustust saab retseptiravimilt juba siis, kui kulutused ületavad 100 eurot. Kulutustelt vahemikus 100-300 eurot makstakse täiendavat ravimihüvitist 50% ulatuses ning 300 eurot ületavate kulutuste puhul 90% ulatuses. Hüvitist arvestatakse apteegis ravimite ostmisel.

Sel aastal on täiendava ravimihüvitise kuluks kavandatud 3 miljonit eurot.

Hetkel kuum