Tootmine muutub järjest kallimaks

20. juuli 2018, 08:21
Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus puidutöötlemises.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180720/NEWS/180729995/AR/0/AR-180729995.jpg

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli juunis võrreldes maiga 0,7% ja võrreldes eelmise aasta juuniga 2,9%, teatab statistikaamet.

Indeksit mõjutas juunis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise ning kütteõlide ja tekstiilitootmise hinnatõus, samas aga ka elektroonikaseadmete ja jookide tootmise hinnalangus.

Mulluse juuniga võrreldes mõjutas indeksit enim elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise ning kütteõlide tootmise ja puidutöötlemise hinnatõus ning samal ajal elektroonikaseadmete tootmise hinnalangus.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli juunis võrreldes maiga 0,0% ja võrreldes 2017. aasta juuniga  2,5%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam elektrienergia, tekstiiltoodete ja puittoodete hind, samal ajal langes turbatoodete, elektroonikaseadmete ja kummi- ning plasttoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli juunis võrreldes maiga 1,0% ja võrreldes 2017. aasta juuniga  4,3%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam elektrienergia, keemia-  ja puittoodete hind, samal ajal langes kalatoodete ja jalatsite hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2018, 08:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing