Äripäev • 20. juuli 2018 kell 5:21

Tootmine muutub järjest kallimaks

Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus puidutöötlemises.  Foto: Julia-Maria Linna

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli juunis võrreldes maiga 0,7% ja võrreldes eelmise aasta juuniga 2,9%, teatab statistikaamet.

Indeksit mõjutas juunis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise ning kütteõlide ja tekstiilitootmise hinnatõus, samas aga ka elektroonikaseadmete ja jookide tootmise hinnalangus.

Mulluse juuniga võrreldes mõjutas indeksit enim elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise ning kütteõlide tootmise ja puidutöötlemise hinnatõus ning samal ajal elektroonikaseadmete tootmise hinnalangus.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli juunis võrreldes maiga 0,0% ja võrreldes 2017. aasta juuniga  2,5%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam elektrienergia, tekstiiltoodete ja puittoodete hind, samal ajal langes turbatoodete, elektroonikaseadmete ja kummi- ning plasttoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli juunis võrreldes maiga 1,0% ja võrreldes 2017. aasta juuniga  4,3%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam elektrienergia, keemia-  ja puittoodete hind, samal ajal langes kalatoodete ja jalatsite hind.

Hetkel kuum