• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: rahapesijate lemmikskeemid

  Politsei- ja piirivalveameti rahapesu andmebüroo juht Madis ReimandFoto: Andras Kralla

  Kui terve nädal on saanud Äripäeva hommikuprogrammides kuulata ideid, kuhu investeerida ja kuidas rikkaks saada, siis reedel uurime, kuidas kõige sagedamini oma ebaseaduslikku rikkust pestakse.

  Teisisõnu – külla tuleb rahapesu andmebüroo juht Madis Reimand, kellega räägime, kui palju rahapesu juhtumeid büroosse aastas laekub ja kui paljudega tegeleda jõutakse. Milline rahapesujuhtum on Reimandit enim kukalt kratsima pannud ja kui suurt rahahulka üldse tuleb pesta, et üldse kahtlust äratada?
  Samuti annab hommikuprogrammis aru folklorist Anzori Barkalaja, milliste majanduslike vaadete eest seisab tema, Artur Talviku & co loodav uus erakond. Stuudios on Eliisa Matsalu ja Indrek Mäe.
  Päev jätkub kolme saatega:
  11.00–12.00 „Kuum tool“. Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart pakkus möödunud nädalal välja, et Tallinn võiks kaaluda turismimaksu. Mitmed turismisektori osalist avaldas idee suhtes vastumeelsust. Saates on külas hotellide ja restoranide liidu tegevjuht Maarika Liivamägi, kes kõneleb sellest, millest selline reaktsioon võis tulla. Samuti räägime laiemalt sektori rõõmudest ja muredest. Saatejuht on Priit Pokk.
  13.00–14.00 „Eetris on Estonian Business School“. Seekord on Äripäeva raadiol külas EBSi Investeerimisklubi looja ja president ning ettevõtluse ja ärijuhtimise teise kursuse tudeng ja endine profijalgpallur Randy Padar. Saate laiem teema on investeerimine – ühelt poolt avab 20aastane Padar oma investeerimisportfelli sisu ja teisalt räägib investeerimisest iseendasse. Miks ja kuidas alustada investeerimisega juba noorelt, et saavutada rohkem kui teised? Saatejuht on Liis Amor.
  15.00–16.00 „Ettevõtlusraadio“. Saates tuleb juttu äritegevusest Ukrainas. Peatume varimajandusel, korruptsioonil ja kõigel muul huvitaval, mis paraku Ukrainas ettevõtlusega tegelemisel kaasas käib. Saate külaline on Ukraina ettevõtja Andres Lumi, kes on elanud ja tegutsenud Ukrainas üle 10 aasta. Saatejuht on Mart Opmann.
  Laupäev: 10.00–11.00 „Äriplaani eri“. Algab juunikuus salvestatud saade, milles kuulete intervjuud praamikuningas Vjatšeslav Leedoga. Räägime, kes teda kutsus Riigireformi Sihtasutusse ja milliseid makse tema kehtestaks ning ka sellest, kuidas tema hakkaks hommepäev Saaremaad ja mandrit raudteetunneliga ühendama. Vjatšeslav Leedo esineb 4. oktoobril Äriplaani konverentsil. Saatejuht on Marili Niidumaa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lauri Läänemets: küpse mõtlemisega ärieliit on hõivamas sotside valimisprogrammi
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Sotsiaaldemokraadid peavad tõsiselt peeglisse vaatama, kui meie väärtuste eestkõnelejateks on saamas erakonna asemel riigi ärieliit, kirjutab sotside uueks juhiks kandideeriv Lauri Läänemets.
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Vähemalt 11 juhtimispärli Eesti tippudelt: kuidas taluda vallandamise valu ja tipuüksindust
Tahad päästa elusid? Õpi arstiks. Tahad päästa miljoneid elusid? Õpi inseneriks. Nii näeb ettevõtlust, selle mõju ning selle kasutamist CoModule'i asutaja Kristjan Maruste, kes rääkis oma mõtetest Äripäeva raadio saates "Juhi jutud“.
Tahad päästa elusid? Õpi arstiks. Tahad päästa miljoneid elusid? Õpi inseneriks. Nii näeb ettevõtlust, selle mõju ning selle kasutamist CoModule'i asutaja Kristjan Maruste, kes rääkis oma mõtetest Äripäeva raadio saates "Juhi jutud“.
Riigi uus radarisüsteem avab tuuleenergiale suure osa Mandri-Eestist
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.