• Jaga lugu:

  Venemaa tegi Hiinaga 100 miljardi suuruse leppe

  Venemaa president Vladimir Putin (vasakul) ja Hiina president Xi Jinping (paremal).Foto: Shutterstock

  Venemaa ja Hiina ettevõtetest koosnev grupp plaanib ette võtta 73 ühisprojekti, mille kogumaksumus ulatub üle 100 miljardi dollarini, selgub teisipäeval tehtud avaldusest.

  Hiina ja Venemaa koostöö on globaalselt mõlemale riigile tähtis, sest see aitab nende majandusi stabiliseerida. USA on Venemaale kehtestanud mitmeid sanktsioone ning Hiinaga peetakse tariifisõda. Pekingi ja Moskva suhted pole alati väga head olnud, aga viimastel aastatel on mõlema riigi juhid sidemeid tugevdanud.
  Ettevõtteid ühendavaks grupiks on Vene-Hiina Ärinõustamise Komitee (Russian-Chinese Business Advisory Committee). Grupi esimene kohtumine toimus Vladivostokis.
  Komitees on rohkem kui 150 ettevõtete esindajat. Nad teatasid, et praegu on ette võetud juba 4,6 miljardi dollari väärtuses projekte.
  „Mõlema riigi tugev majanduskasv võimaldab kodumaale kasumlikult investeerida. Me usume, et kahepoolsed tehingud on veelgi suurema potentsiaaliga,“ ütles Venemaa riikliku investeerimisfondi tegevjuht Kirill Dmitriev.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.