• Jaga lugu:

  Riik ootab tuleval aastal kopsakat dividenditulu

  Riigieelarvesse laekuvad finantstulud kasvavad tuleval aastal pea poole võrra 176 miljoni euroni, tänavusest rohkem oodatakse raha riigimetsa majandamise keskusest ja Eesti Energiast, selgub riigieelarve seletuskirjast.

  Rahandusministeerium on arvestanud oma valitsusalas finantstulude kolmekordistumisega 69,7 miljoni euroni. Lisaks riigikassa vahenditelt teenitavale finantstulule laekub omanikutulu laekub Põhjamaade Investeerimispangalt, riigi äriühingutelt Levira, Eesti Energia ja Eesti Loto ning Eesti Panga kasumieraldisena. 47 miljonit eurot kasvava finantstulu suurenemine tuleneb peamiselt Eesti Energia planeeritavatest dividendidest.
  Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsusalad kahanevad finantstulud 17 protsenti 62,5 miljoni euroni, ilmselt eelmise aasta rekordilist Tallinna Sadama dividendi tuleval aastal ei nähta. Eelduste kohaselt maksavad dividende järgmised äriühingud: AS Tallinna Sadam, AS Eesti Loots, AS Teede Tehnokeskus, Lennuliiklusteeninduse AS, AS Eesti Post, AS Operail, Elering AS ja AS KredEx Krediidikindlustus.
  Keskkonnaministeeriumis kasvavad finantstulud veerandi 41,9 miljoni euroni, seda peamiselt 8 miljoni euro võrra kasvavate dividendide toel, eelduste kohaselt maksavad dividende Riigimetsa Majandamise Keskus ja Eesti Keskkonnauuringute Keskus.
  Maaeluministeeriumis maksavad dividende Vireen ja Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS, ühtekokku 212 000 eurot, mis samuti kaks korda rohkem kui tänavu.
  Võrreldes suvise prognoosiga tõstetud dividendiootused tõstsid 5,9 miljoni euro võrra ka juriidilise isiku tulumaksu eeldatavat laekumist, aga madalama tulumaksumäära rakendamine püsivalt dividende maksvatele ettevõtetele hoiab selle laekumist erasektoris tagasi. Eeldatavasti kahaneb juriidilise isiku tulumaksu laekumine tuleval aastal 7,2 protsenti 504 miljoni euroni.
  Eesti Energial seisab ees suurem dividendimakse.Foto: Delfi
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Pandeemiapiirangute leevenemine aeglustas Amazoni kasvu
Leebemaks muutunud viirusepiirangud on inimeste veebiostlemist vähendanud ning koos sellega on pihta saanud ka USA veebihiiglase Amazoni müük, mis üle mitme aasta ootustele alla jäi. Lahjaks jäi ka ettevõtte tulevikuprognoos.
Leebemaks muutunud viirusepiirangud on inimeste veebiostlemist vähendanud ning koos sellega on pihta saanud ka USA veebihiiglase Amazoni müük, mis üle mitme aasta ootustele alla jäi. Lahjaks jäi ka ettevõtte tulevikuprognoos.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.