Raadiohommikus: Helsingis toimus Nordic Business Forum

Helsingi linn  Foto: Sven Arbet
Äripäev • 27. september 2018 kell 15:08

Äripäeva konverentside toimetuse juht Marili Niidumaa vahendab muljeid Helsingis toimunud Nordic Business Forumilt.

PwC konsultant Mihkel Lauk selgitab, kuidas korraldada info liikumist organisatsiooni sees niimoodi, et veebilehele jõuaks alati kõige värskem info.

Agentuuri Paprika juht Jana Gashkova räägib sellest, kuidas müüa ja turundada eestivenelaste sihtrühmale.

Stuudios on uudistetoimetaja Liis Amor ja saatejuht Hando Sinisalu.

11.00–12.00 "Kuum tool". Kuumal toolil istub seekord õiguskantsler Ülle Madise. Saates keskendutakse õiguskantsleri aasta aruandele ehk sellele, millistele õigusloome rikkumistele on Ülle Madise viimase aasta jooksul tähelepanu juhtinud. Näiteks räägib Madise, kui tihti õiguskantsleri sõna ei kuulata ja millised juhtumid on ta pidanud lausa kohtusse andma. Muu hulgas tuleb juttu ka, miks Madise Siim Kallase kinnisvaramaksu-idee vastu kriitiline, on ning sellest, kuidas riigikogu reformimise ideed võivad hoopiski paksu pahandust tekitada. Saatejuht on Äripäeva uuriva toimetuse ajakirjanik Eliisa Matsalu.

13.0014.00 "Eetris on Estonian Business School". Seekord on saates külas EBSi tudeng Rico Veskiväli, kellega keskendume podcast'idele. Ka EBS hakkab tegema oma uues stuudios podcaste. Millest need kõnelevad, kui paljud eestlased üldse podcast'e kuulavad, mida nad kuulavad, millised podcast'id maailmas enim laineid löövad, kuidas podcast'ide kuulatavust suurendada ning kuidas panna oma podcast'id raha teenima – sellest kõigest juttu tulebki. Saatejuht on Liis Amor.

15.0016.00 "Ettevõtlusraadio". Selle nädala saates tuleb Fitlapi asutaja ja arendusjuht Rene Poljakov rääkima Fitlapi eduloost ja maailma vallutamise plaanidest. Kuidas kõik alguse sai ja mis katsumused tuli ületada, et saavutada üle 100 000 kliendi Eestis. Saatejuhtideks on Swen Uusjärv ja Mart Opmann. Saate on tootnud Investoriteliit.ee.

Laupäeval 10.0011.00 "Äriplaani eri". Kui me ei suuda tõmmata Eesti tööturule välisspetsialiste, tuua teadust ettevõtjatele lähemale, ega tee ära maksureformi, on kohalike ettevõtjate tulevik tume, leiab ettevõtja ja ühiskonna vaatleja Olari Taal. Ühtlasi stigmatiseeritakse Taali hinnangul ida poolt saabuvaid inimesi ja pannakse liiga palju auru inimeste rakendamisele, kes ei soovigi tööturult rakendust leida ning pigem eelistavad lasta ühiskonna kulul liugu. Saatejuht Allan Rajavee.

Hetkel kuum