Google'i andmeleke pani aktsia kukkuma

Viimastel kuudel on suurtel tehnoloogiafirmadel privaatsuse tagamisega probleeme olnud.  Foto: EPA
Mait Kraun • 8. oktoober 2018 kell 20:02

Google sulgeb tarbijatele mõeldud Google+ sotsiaalmeedia lehe versiooni, sest ligi poole miljoni kasutaja andmed on vea tõttu juba pikemat aega välistele isikutele kättesaadavad, vahendab Reuters.

Ettevõte teatas esmaspäeval, et leidis oma süsteemist vea juba selle aasta märtsis. Tõendeid selle kohta, et kõrvalised tarkvaraarendajad andmeid kuritarvitasid, siiski pole.

Sellegi poolest langes Google’i emafirma Alphabeti aktsia täna 1,5 protsenti, 1150,75 dollarini. Tegemist on järjekordse privaatsusega seotud probleemiga suures USA sotsiaalmeedia firmas. Hiljuti teatas Facebook, et kuni 50 miljoni kasutaja andmed on lekkinud.

Wall Street Journal kirjutas varasemalt, et Google ei taha oma Application Program Interfaces (API) süsteemi probleeme avalikkuse ette tuua, sest kardetakse uurimise alla sattuda. Euroopa andmekaitse regulatsioonide kohaselt tuleb sellisest veast ametivõimudele teada anda 72 tunni jooksul.

Google teatas, et probleem on üle vaadatud ning praegu proovitakse aru saada, millised andmed on lekkinud ja keda on võimalik vastutusele võtta. Samuti püütakse välja uurida, kas andmeid on kuritarvitatud või mitte.

Hetkel kuum