Uudised
Ainult tellijale

Aasta algul jõustus kohtuotsus, mis mõistis süüdi Eesti suurima viljavaraste bande, kes pettis aastaid põllumehi. Tegu oli justkui õnneliku lõpuga looga, ent osa ohvreid lasi end pahaaimamatult ka teist korda pügada, tuleb välja ”Pealtnägija” värskest loost.

Teraviljakelmuses süüdistati seitset meest, neist kaks toodi mullu Tartu maakohtusse konvoi saatel: Peeter Kutsar (vasakul, puhases kampsunis) ja Patrick Mürk. Mõlemad mõisteti reaalselt vangi.
Teraviljakelmuses süüdistati seitset meest, neist kaks toodi mullu Tartu maakohtusse konvoi saatel: Peeter Kutsar (vasakul, puhases kampsunis) ja Patrick Mürk. Mõlemad mõisteti reaalselt vangi.  Foto: Väinu Rozental

Põllumees Uku Kuusk tõdes sisuliselt, et seekord sai ta pügada riigilt. ”Õigussüsteem jälle ei toimi.”

Äripäev kirjeldas kelmide võrgustiku tegutsemist läinud detsembris. Põllumehi petnud kelmid peitusid paljude varifirmade ja valenimede taha, elades aastaid laia elu. Tüssata sai 25 põllumeest, kes jäid ilma kokku poolest miljonist eurost. Põhikelmid lõpetasid trellide taga ja põllumehed lootsid raha tagasi saada.

Läks aga teisiti, selgus tänases „Pealtnägijas“. Kuigi kätte saadi umbes 200 000 euro väärtuses vara, mis katab alla poole kogukahjust, ei jagata summa täitemenetluses kannatanute vahel automaatselt ja proportsionaalselt, vaid raha peab minema ise kohtutäituri abil küsima. Ja siin läheb käiku põhimõte "Kes ees, see mees", mis kehtib ka enamiku teiste kriminaalasjade kahjude hüvitamisel.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt