Äripäev • 18. oktoober 2018
Jaga lugu:

Mis sanktsioonid? Vene rikkurid on aasta tegijad

Lukoili suuromanikVagit Alekperov.   Foto: TASS/Scanpix

Keskmise venelase meelt võib muserdada see, kui kasvav inflatsioon nende vara vähendab, aga Venemaa kõige rikkamad inimesed on vara kasvatamises maailmameistrid, kirjutab Bloomberg.

Venemaa kümme kõige rikkamat inimest on oma vara väärtust aastaga kasvatanud rohkem kui ühegi teise riigi tipprikkad. Bloombergi miljardäride indeksi järgi kasvas nende vara aastaga 10,8 protsenti. Neile järgnevad USA miljardärid 7,5protsendise kasvuga ja Briti omad 3,4protsendise kasvuga.

Kõige kehvemini esinesid Hiina tipprikkad, kelle vara kahanes aastaga 27 protsendi võrra.

Venemaal omakorda on suurimad võitjad energiamagnaadid Leonid Mihhelson ja Vagit Alekperov. Alekperov on Lukoili suurim omanik, selle ettevõtte käes on ligikaudu 2 protsenti maailma naftatoodangust. Mihhelson ja Gennadi Timtšenko käes on Venemaa suurim eraomanduses gaasitootja Novatek.

Jaga lugu:
Hetkel kuum