• Jaga lugu:

  Eestlased ostavad kõige rohkem maastureid

  Tuliuus Toyota RAV4, mida esitleti veebruaris Chicago autonäitusel. See peaks müüki tulema sügisel.Foto: EPA

  Eesti uute sõiduautode turul aasta esimestel kuudel toimunud langus on peatumas ja märtsikuu müük jäi mullusele alla vaid 2 protsendiga.

  Autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL) teatas, et kokku müüdi märtsis 2233 uut sõiduautot, mida on veidi rohkem kui näiteks ülemöödunud aastal. Eelmise aasta alguses toimunud tempokas tõus hakkas mullu märtsis taanduma ja nii hakkas turg lõppenud märtsikuus stabiliseeruma.
  Kolme kuu kokkuvõttes on tänavu müüdud 6174 uut sõiduautot, mis jääb eelmise aasta esimese kvartali müügile alla 6,9%. Samas ületab see number siiski ülemöödunud aasta esimese kvartali müüki 300 auto võrra, teatas AMTEL.
  Veerand ostab maastureid
  Märtsis oli suurima osakaaluga segment keskmised maasturid, mis moodustasid kogu sõiduautode müügist 25,3%. Rohkelt läks kaubaks ka väiksema keskklassi autosid (22,2%) ja väiksemaid maastureid (21,3%). Hübriidautosid eelistasid tarbijad 222 korral ja elektriautosid osteti 5.
  Toyota kerkis märtsis taas kõige populaarsemaks automargiks 360 sõiduautoga, aga märtsis teisele kohale jäetud Škoda (278) püsib müügitabeli tipus kolme kuu kokkuvõttes. Kolmandaks enim läks kaubaks Renault’ sõiduautosid (185). Mudelitest eelistasid tarbijad enim Toyota RAV4, mida müüdi 157. Järgnesid võrdselt 101 autoga Škoda Octavia ja Toyota Corolla.
  Tarbesõidukite müük pöördus märtsis 0,4 protsendiga plussi ja kokku müüdi märtsis 504 uut tarbesõidukit. Markide osas moodustasid esikolmiku Citroen (101), Peugeot (82) ja Renault (53). Veokite segmendis olid edukaimad Scania ja Volvo, vastavalt 35 ja 28 müüdud veokiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.