Äripäev • 14 mai 2019

Raadiohommikus: millega lõpeb USA ja Hiina kaubandussõda?

Hiina president Xi Jinping USA visiidil 2017. aastal koos USA presidendi Donald Trumpiga.  Foto: CARLOS BARRIA, Reuters/Scanpix

Kolmapäevases hommikuprogrammis räägib hiljuti ameti maha pannud riigiprokurör ja nüüdne Vaba Lava juht Steven-Hristo Evestus sellest, kuidas teha suuri kannapöördeid.

Hiina ekspert Leslie Leino aitab lahti mõtestada seda, kuhu võib viia börse raputanud Hiina ja Ühendriikide kaubandussõda ning kuidas suhtuda järjest enam Euroopasse tüürivasse Hiina rahasse.

Keset kriisi ettevõtjaks hakanud Sirle Tuuts jagab kogemust, kuidas saada üle hirmust ettevõtluse ees ning see samm astuda.

Tiitli Eesti parim koolitaja 2018 pälvinud Alar Ojastu selgitab, milliseid järeldusi tasub siinsetel juhtidel teha tõsiasjast, et 90% Eesti inimestest käib tööl palga pärast.

Lisaks räägime Leonore Riitsalu värskelt kaitstud doktoritöö pinnalt, miks targad inimesed rahaasjades rumalaid otsuseid teevad ning mis siis paneks paremini otsustama.

Hommikuprogrammi veavad Indrek Mäe ja Rivo Sarapik.

Päev jätkub nelja saatega.

11.00–12.00 "Triniti eetris". Möödunud aasta algusest peale on Eestis võimalik lasta kohtutäituritel tuvastada juriidilist fakti. Millistes olukordades tasub seda võimalust kasutada ning millised õigused kohtutäituritel on, sellest räägivad kohtutäitur Risto Sepp ja Triniti vandeadvokaat Ain Kalme. Saadet juhib Aivar Hundimägi.

12.00–13.00 "Läbilöök". 2018. aastal Eesti parimaks koolitajaks valitud Alar Ojastu jagab saates juhtidele kasulikke töövahendeid, mis aitavad töötajatest paremini aru saada ning selle kaudu paremat tulemust teha. Juttu tuleb teadusuuringutest, motiveerimisest, meditatsioonist ja aususe tehnikast circling, mis kõik juhti töös aidata saavad. Saatejuht on Rivo Sarapik.

13.00–14.00 "Äripäeva fookuses". Advokaadibüroo Ellex Raidla partner Sven Papp, advokaadibüroo Sorainen partner Toomas Prangli ja advokaadibüroo Cobalt partner Peeter Kutman viivad kuulajad Eesti tehinguturu köögipoolele ning teevad kokkuvõtte viimase 20 aasta olulisematest ülevõtmistest ja firmade müümistest. Saadet juhib Aivar Hundimägi.

15.00–16.00 "Teabevara tund". Suvi on kohe käes ja paljud koolinoored tahaksid vaheajal töötada. Osa neist töötaks hea meelega ka aasta läbi. Kuid kas ka tööandjale on alaealiste töölevõtt kasulik ja kui, siis mil moel, sellest räägivad Teabevara tunnis töösuhete teabevara koostööpartnerid Liina Karlson ja Birgit Riivits Themis Õigusbüroost. Küsivad teabevara vanemtoimetaja Heidi Saar ja toimetaja Piret Frey.

Kuulake raadiot 92,4 MHz või otse siit.

Hetkel kuum