• Jaga lugu:

  Madison: vabandasin Le Peni meeskonna ees Ruuben Kaalepi nimel

  Yana Toom ja Jaak MadisonFoto: Andras Kralla

  Äripäeva europarlamendi valimiste debatisaates Yana Toomi ja Jaak Madisoni vahel tuli jutuks ka Ruuben Kaalepi Marine Le Peniga tehtud selfie, kus mõlemad näitasid negatiivsed konnotatsioonid omandanud OK-märki. Toomi meelest on Kaalep mölakas, Madison aga möönis, et edaspidi valib erakond hoolsamalt, keda säärastele kohtumistele lubada.

  Madison tõdes, et Le Peni erakonnal Rassemblement National oli problemaatiline Prantsusmaa meediale selgitada, miks selline pilt tehti ja mida see Le Peni jaoks tähendas. Madison vabandas enda sõnul Le Peni meeskonna ees ja selgitas neile, et Kaalepi väljaütlemised ei esinda tihti EKRE seisukohti.
  "Loomulikult vabandasin Ruuben Kaalepi nimel. Noormees võib-olla ei mõistnud väga selgesti, kuhu see pilt võib jõuda ja mis probleeme võib see tekitada teisele inimesele. Sinu jaoks on valimised läbi, su hääled on koos, oled riigikogu liige – nüüd tee neli aastat tööd ja tõesta valijatele, et väärid seda mandaati. Enam ei pea särama mitmemõtteliste piltidega kuskil esilehekülgedel, et teha kampaaniat, see aeg on möödas," oli Madisoni sõnum Kaalepile.
  Tema sõnul on Eesti avalikkuses üldiselt mõistetud, et nn hea tuju märgi tegemine ei signaliseeri mitte maailmavaadet, vaid on mõeldud vähemalt osaliselt meedia trollimiseks. "Välispoliitikas ja Prantsusmaal muidugi see arusaam on teistsugune," möönis Madison.
  Toom: Kaalep on mölakas
  Yana Toomi hinnangul on Kaalepi puhul aga tegemist n-ö tehnilise probleemiga. "Spekuleerin, aga ilmselt polnud EKRE valmis, et saavad nii hea tulemuse valimistel. Seetõttu topiti nimekirja tegelasi, kelle puhul keegi ei arvanud, et nad satuvad riigikokku. Kaalep on ikka täis mölakas – vabandan, et nii ütlen, tegelikult ongi – ja pani Marine'i väga tanki, sest tal on mitu kohtuasja, temalt võeti mitu korda saadikupuutumatus ära. Kui tead, et inimene on niimoodi luubi all ja paned ta tanki, siis sa oled väga rumal inimene, mida Kaalep ilmselt on," rääkis Toom.
  Le Pen jagas 2015. aasta detsembris sotsiaalmeedias pilte ISISe poolt korraldatud hukkamistest, vägivallapiltide jagamine on aga Prantsusmaal keelatud ja seetõttu võeti 2017. aastal naiselt saadikupuudumatus ära. Mullu käskis Prantsuse kohus Le Penil lausa psühhiaatrilisi teste läbida, mida ta ise pidas skandaalseks.
  Toomi hinnangul on mõistlikum osa EKREst olukorras, kus peavad Kaalepi käitumise pärast neli aastat vabandama. "Pole siin midagi parandada, ega ta targemaks ei saa, suur poiss juba," tõdes Toom.
  Jaak Madison märkis seepeale, et EKRE saab edaspidi valida, mis inimesi teatud kohtumistele lubada, et sääraseid olukordi vältida. Koostööd Rassemblement Nationaliga intsident aga tema hinnangul varjutama ei jää. Juba laupäeval toimub Madisoni sõnul Itaalias Milanos parempoolsete erakondade kohtumine, kus on teiste seas kohal tema, Le Pen ja ka Matteo Salvini.
  "Koostöö Euroopa Parlamendis saab toimuma nendes kohtades, kus on ühishuvid. Loomulikult on palju erimeelsusi, mida me oleme rõhutanud ja mis on samas paratamatud. Mis puudutab Prantsusmaa poliitikat Venemaa suhtes – ei saa nõustuda, aga saame ka aru, miks neil on teistsugune seisukoht," sõnas Madison. Ta rõhutas seejuures, et Venemaa küsimuses on Prantsusmaa vasak- ja parempoolsetel ning tsentristidel väga sarnased arusaamad.
  Kuula debatti pikemalt siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.