Äripäev • 29. august 2019 kell 6:09
Uudised
Ainult tellijale

Bolt ja Tartu Ülikool loodavad seitsme aastaga isejuhtivad autod teedele tuua

Teedele loodab Bolt isesõitvate autodega jõuda 2026. aastal.  Foto: LIIS TREIMANN

Bolt ja Tartu Ülikool algatasid teadusarendusprojekti isejuhtivate sõidukite tehnoloogiate arendamiseks. Esimesed testsõidud tänavaliikluses tehakse tuleval aastal, Bolti platvormile peaksid isejuhtivad autod jõudma seitsme aasta pärast, teatas ettevõte.

“Paljud tehnoloogiaettevõtted töötavad välja oma isejuhtivaid sõidukeid, meie eesmärk on selle asemel ehitada üles isejuhtivate autode tehnoloogia, mis põhineb vabal tarkvaral ja olemasolevatel kaardirakendustel. See annab meile suurepärase võimaluse kasutada Bolti arendajate teadmisi masinõppest, kaartidest ja nende optimeerimisest,” rääkis Bolti tootejuht Jevgeni Kabanov pressiteates.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum