Kristjan Pruul • 10. september 2019 kell 5:25
Uudised
Ainult tellijale

Energiasektor viis väliskaubanduse langusse

Põlevkiviõli, elektrienergia ja teiste mineraalsete toodete ekspordi langus võttis kaasa kogu väliskaubanduse.  Foto: Andras Kralla

Eesti päritolu kaupade osakaal oli statistikaameti andmetel niigi langusjoones minevas väliskaubanduses juulikuus viimaste aastate väikseim, langust veab elektrienergia ja teiste mineraalsete toodete ekspordi kukkumine.

Kaupade eksport vähenes juulis ameti andmetel aastaga 2 ja import suurenes 5 protsenti. Eesti päritolu kaupade osatähtsus kogu kaupade ekspordist moodustas ainult 66 protsenti. Kodumaise päritoluga kaupade väljavedu vähenes möödunud aasta juuliga võrreldes 10 protsenti, samal ajal kui reeksport suurenes 16 protsenti. Väljaveo vähenemist mõjutas ka mineraalsete toodete väljavedu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum