• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kuidas finantsinspektsioonist kõrvale hiilida

  Hommikuprogrammis kuulete kentsakat lugu, kuidas ühel ärimehel õnnestus finantsinspektsiooni keelust hoolimata siseneda enda soovitud valdkonda.Foto: Veiko Tõkman

  Äripäeva uudistetoimetuse ajakirjanik Pille Ivask tutvustab hommikuprogrammis kentsakat lugu, kuidas ühel ärimehel õnnestus finantsinspektsiooni keelust hoolimata siseneda enda soovitud valdkonda.

  Uuriva toimetuse juht Koit Brinkmann räägib, kuidas Tallinna linnale kuuluva Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse ning Pärnu linna ettevõtte Paikre kohale on kerkinud kahtlus, et ettevõtted on jätnud maksmata miljonites eurodes saastetasu, mis omakorda annab neile jäätmeturul konkurentsieelise.
  Lisaks Äripäeva viimase aja suurematele uurivatele lugudele toome hommikuprogrammis teieni ka palju päevakajalist, näiteks riigieelarve koostamisest ja tööstussektorist, kes jäi ilma 120 miljoni euro suurusest investeeringust.
  Samuti kuuleme maaeluminister Mart Järvikult, miks ta käib pidevalt välismaal eestlastele kaubaturge avamas, samas kui väliskaubanduse- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo on otsustanud välismaal eriti mitte käia.
  Hommikuprogrammi juhivad Eliisa Matsalu ja Tiiu Taal.
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Lõppeva nädala olulisematele majandusteemadele annavad omapoolse vaatenurga Äripäeva ajakirjanikud Eliisa Matsalu, Rivo Sarapik ja Aivar Hundimägi.
  12.0013.00 "Digiturunduse praktikum". Saates on külas Google Adsi ja Google Analyticsi haldamise ja veebilehe optimeerimise teenust pakkuv Holini partner ja analytics developer Taavi Kalvi. Saates tuleb juttu Google Analyticu ja Tag Manageri eripäradest ja antakse nõu, kuidas neid kõige edukamalt kasutada. Luubi alla võetakse ka tulemuste mõõtmine ja märksõnade kasutamine. Saadet juhib Priit Kallas Dreamgrow Digitalist.
  13.0014.00 "Tallink 30". Kui erinev oli laevakapteni töö 15 aastat tagasi võrreldes tänasega? Kas Megastari juhtimine on nagu arvutimäng? Milliste uuendustega tuleb Tallinki uus Raumas ehitatav kiirparvlaev? Missuguseid ohutus- ja turvanõudeid esitab tänapäeva merendus laevadele? Stuudios on Megastari kapten Vahur Sõstra. Küsib Andres Panksepp.
  15.0016.00 "Eetris on ehitusuudised". Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak kirjeldab, millised on hea büroohoone valmimise eeldused, ning ka seda, mida on Ülemiste Citys tehtud ja kuhu tahetakse linnaku arendamisel välja jõuda. 7. novembril toimuva konverentsi „Workplace happiness” moderaator Nõlvak mõtiskleb saates ka tööõnnest laiemalt. Saadet juhib Lauri Leet.
  Kuulake Äripäeva raadiot 92,4 MHz või siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.