Allan Rajavee • 2 november 2019
Uudised
Ainult tellijale

Välisturud lõid Eesti IT-firmade jalge all kõikuma

Arvestades Skandinaavia majanduse jahtumist võib Põhjala riikidele allhankeid tegevatel arendajatel elu raskekes minna, kuid väljaspool Euroopat on samuti raske turul omale kohta leida.  Foto: Andras Kralla/Äripäev

Eesti IKT-ettevõtetel on üha keerulisem turgu leida, sest palgaralli ja tööjõupuuduse tõttu ei suudeta pakkuda konkurentsivõimelist hinda soodsamatel turgudel ning Euroopa turg on samuti jalge all kõikuma löönud.

Eesti IT-ettevõtete liidu president ja Nortali juhatuse liige Andre Krull rääkis IKT Aastakonverentsil, et IKT-sektoris on müügitsüklid väga pikad ja edukaks müügiks on vaja kohapeal olla, kuid kohalolek maksab. Ta tõi näiteks Nortali valusa kogemuse Rootsist.

Hetkel kuum