Äripäev • 25. november 2019 kell 9:43
Uudised
Ainult tellijale

Martin Helme tahab diisliaktsiisi langetada

Rahandusminister Martin Helme kavatseb ettepaneku lauale panna kevadel riigi eelarvestrateegia läbirääkimistel.  Foto: Liis Treimann

Rahandusministeerium teatas, et kaalub diislikütuse aktsiisimäära langetamise võimalusi, kuna Eesti maanteetranspordi ettevõtete seas tehtud küsitluse põhjal tehtud konjunktuuriinstituudi uuring järeldab, et diislikütuse aktsiisimäära langetamine parandaks veoettevõtete konkurentsivõimet.

“Diislikütuse aktsiisi tõstmise otsus oli lühinägelik: kasutati ära nafta maailmaturu hinna langust, kuid samas ei osatud või ei tahetud ette näha, et kütuse hind langeb ka mujal,” ütles rahandusminister Martin Helme uuringu tulemusi kommenteerides.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum