Äripäev • 25 november 2019

Raadiohommikus: kuidas investorid reageerivad Silvano tagasilöökidele?

Tallinna börsi ühe hea dividendimaksja Silvano kvartalitulemused olid kehvad. Kuidas kogenud investorid nendele reageerida kavatsevad ja kui suurt dividendimakset seekord oodatakse, küsime börsiajakirjanikult Anu Lillelt.

Silvano Fashion Grupi kauplus Kristiine keskuses.  Foto: Meeli Küttim

Teaduspargi Tehnopol innovatsioonijuht Kadi Villers teeb kokkuvõtte väikese ja keskmise suurusega tööstusettevõtete Targa Tööstuse arendusmaratoni tulemustest ning kuulete peaminister Jüri Ratase põhjendusi maaeluministeeriumi kantsleri Illar Lemetti ja maaeluministri Mart Järviku ametist vabastamise kohta.

Hommikuprogrammi juhivad Kaisa Gabral ja Aivar Hundimägi.

11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Seekordne saade kannab pealkirja „Kogu tõde Coop Panga aktsiate märkimisest“. Kuna 29. novembrini saab märkida Coop Panga aktsiaid, siis toome saates kuulajateni selle teema erinevad nurgad, et aidata investeerimishuvilisel otsustada, kas märkida või mitte. Saatest selgub, millised on panga tugevused ja nõrkused, miks investorid aktsiaid märgivad, miks investor Toomas märkimisega kaasa ei lähe, kuidas märkimisest igal juhul tulu lõigata ja miks kiire teenimise soov ei pruugi täituda.

Saates saavad sõna investorid Toomas Taube, Jaak Roosaare, Indrek Naur, Joonatan Uusväli ja Äripäeva investor Toomas, Coop Panga juht Margus Rink ning börsiletulekut korraldava LHV analüütik Lauri Lind.

Saates küsivad küsimusi Igor Rõtov, Indrek Mäe, Kaspar Allik, Priit Pokk ja Rivo Sarapik.

12.00–13.00 "Sisuturundussaade". Millised valgustuse tüübid on olemas, kuidas LED-valgustid mõjutavad pidevalt arenevat valdkonda ning kas külm valgus hoiab meid alati ja tingimusteta üleval, tuleb jutuks sisuturundussaates, mille teemaks valgustuse osatähtsus sisedisainis. Selgitame, mis on disainvalgusti ning anname nõu, kuidas ära hoida valgusräigust.

Kuidas spetsialistide koostöös head valguslahendused sünnivad, räägivad SEOS Valgustus OÜ tegevjuht ja disainer Tõnis Vellama, sisearhitekt Aet Piel ning valgustuse täislahendusi pakkuva Luminec OÜ partner Jarmo Võsa.

13.00–14.00 "Cleantech". Saate teema on sel korral üldisemalt hoonete energiatõhusus ja tarbimise juhtimine. TalTechi ehituse ja arhitektuuri instituudi liginullenergiahoonete uurimisrühma juht Jarek Kurnitski avab saates pikemalt, kuidas liginullenergiamajad säästavad lisaks rahakotile ka keskkonda ja inimeste tervist ning millistele kriteeriumitele need vastama peavad.

Saate teises osas on külas FuseBox OÜ tegevjuht Tarvo Õng, kellega arutame, kuidas hoonete energiatarbimist suunata automatiseerimise kaudu ja kuidas riiklikku energiavõrku tasakaalustada mitte rohkem tootmise, vaid vähem kulutamise kaudu.

Saatejuht on Mart Valner.

Saadet toetavad Sunly OÜ ja MTÜ Cleantech ForEst.

15.00–16.00 "Lavajuttude kullafond". Saade on salvestatud konverentsil „Säästlik hoone 2019“. Esimese ettekande, „Säästlik hoone ei võrdu säästlik projekt“, teeb Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu juhatuse liige ja Novarc Groupi juhatuse liige Kaitis Väär. Ta räägib projekteerimise faasi olulisusest energiatõhusa hoone ehitamisel.

Teine ettekanne on arhitekti ja inseneri vastutusest nullenergiahoonete kavandamisel. Räägib IB Aksiaal juhataja ja Eesti kütte- ja ventilatsiooniinseneride ühenduse eestseisuse liige Peeter Parre. Mida teha, kui valminud hoone energiatarve ei vasta projekteerimisel tehtud energiaarvutustele? Kellele langeb vastutus?

Saade oli esimest korda eetris käesoleva aasta maikuus.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuula Äripäeva raadiot ja vaata nädala saatekava siit.

Hetkel kuum