Neeme Korv • 22. jaanuar kell 4:00
Uudised
Ainult tellijale

Arvamusliidrid: Greta tõukab majanduse senitundmatusse X-kurvi

Eesti Talleks ASi juhatuse esimees Kaido Padar arvab, et majanduskasv Eestis jääb 2 protsendi juurde. Meie idufirmad saavad maailmast hoogu, aga näiteks autoturg võib kukkuda kuni 20 protsenti, arvas ta.  Foto: Liis Treimann

Eesti ettevõtjad, juhid ja otsustajad vaatavad majanduse lähitulevikku pigem lootusrikkalt, veidi kaugemale aga teatud ärevusega, sest maailm teeb keskpankade jätkuva rahatrüki taustal ja fookusega kliimateemadel läbi revolutsioonilist muutust, selgus Äripäeva arvamustoimetuse küsitlusest.

Kui veel septembris kõlas Äriplaani konverentsil hoiatusi kui mitte lähenevast kriisist, siis vähemalt oldi ettevaatlikud ja räägiti majanduse jahenemisest, kuid 2020. aasta algus tõi positiivseid noote. Tänavu Eesti majanduse kasv küll aeglustub, kuid asi pole nii hull kui kardeti, rääkis Eesti Panga president Madis Müller Äripäeva raadios. Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina lubas panga uues majandusprognoosis Eesti majanduse väljavaateid ülespoole korrigeerida.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum