Viivika Rõuk • 4. aprill 2020 kell 16:46
Uudised
Ainult tellijale

Venemaa hinnatud majandusleht kardab sõltumatuse pärast

Vedomosti uus peatoimetaja enda sõnul ei loe seda ajalehte ja tema sõnul hakkavad ärimeestest omanikud nüüd lugusid toimetama - sellise sõnumi said toimetuse ajakirjanikud esimeselt koosolekult uue peatoimetajaga.  Foto: Evgenij Razumnyj/Vedomosti

Venemaa hinnatud majandusajaleht Vedomosti sai uued omanikud ja uue peatoimetaja ning juba paari esimese nädala järel on senisel toimetusel tekkinud kahtlus, et tegelikult on kontroll ajalehe üle nüüd riikliku naftafirma Rosneft käes.

Vedomosti on tuntud kui Venemaa juhtiv majandusleht, mis peab tugevalt kinni sõltumatu ajakirjanduse põhimõtetest. Nii on see väljaanne olnud kogu maailma jaoks üks usaldusväärsetest kanalitest, kust saada infot Venemaal toimuva kohta. Viimastel nädalatel on aga kerkinud hirm, et ajalehe värsked omanikud ja juhid on valmis toimetuse põhimõtted ja maine hävitama.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum