Polina Volkova • 2. oktoober kell 16:04
Uudised
Ainult tellijale

Ametnik tšarterlendude keelust: meie sellist ettepanekut ei teinud

Eesti turismiettevõtete liidu juhi Tiit Pruuli sõnul teavitas Turkish Airlines 28. septembril, et on saanud loa alustada tšarterlende Tallinnast Antalyasse, kuid päev hiljem said reisikorraldajad teada, et tellimuslende väljapoole ELi piiratakse.  Foto: Andras Kralla / Äripaev

Reisikorraldajad heidavad valitsusele ette, et pärast tšarterlendude lubamist muutise see ootamatult meelt ning piiras neid taas. Majandusministeeriumi õhu- ja meretranspordi osakonna juhataja Taivo Linnamägi sõnul tegi valitsus selle otsuse ministeeriumi ametnikke kaasamata.

22. septembril otsustas valitsus, et tšarterlennureisid Eestist on nüüd lubatud. Järgneval päeval kirjutas Delfi, et majandusministeerium kaotas tšarterlendude piirangut spetsiaalselt selleks, et peaminister Jüri Ratas saaks eralennukiga Rootsi minna. Turismiettevõtete juhi Tiit Pruuli sõnul aga eelnes sellele otsuse turismiettevõtete suhtlus ministeeriumiga, kus turismiettevõtted palusid tšarterlendude piirangu mahavõtmist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum