Äripäev • 30. detsember 2020 kell 14:07

Raadiohommikus: aasta võitjad, kaotajad ja õnneseened

Incap Eesti juht Otto Richard Pukk.   Foto: Liis Treimann

Vaatame aasta viimases hommikuprogrammis tagasi aastale ja jagame külaliste abiga välja rea tiitleid ja tunnustusi. Lisaks võitjatele-kaotajatele ja üllatajatele tuleb juttu ka teemadest, mis jäid koroona varju, kuid mõjutavad meie elu ka järgmisel aastal.

Hommikuprogrammis saavad sõna selle aasta jooksul silma paistnud tegijad. Aasta juht, elektroonikatööstuse Incap Eesti juht Otto Richard Pukk, aasta tööstur ja keemiatööstuse Chemi-Pharm rajaja Ruth Oltjer, aasta investor ja Tuleva juht Tõnu Pekk, aasta iduinvestor ja United Angels VC kaasasutaja Gerri Kodres ning Äripäeva aasta ajakirjanik Eliisa Matsalu.

Aastat aitavad kokku võtta saatejuht Rivo Sarapik ja uudistetoimetaja Karl-Eduard Salumäe.

Saatepäev jätkub kolme saatega:

11.00–12.00 "Fookuses tark tööstus". Digitaliseerimisele keskendunud saatesarja seekordses osas tuleb juttu sellest, kuidas digilahendused parandavad tootlikkust mitukümmend protsenti, kuidas äri liiga aeglaselt arendades ehk liiga aeglaselt sõudes mädanevad aerud kätte ning kuidas liigne optimism ja innukus maksab uuendamisel kätte.

Need mõtted on väljavõtted selle aasta kuulajate lemmiksaadetest. Saates saavad teiste seas sõna juhtivate tööstus- ja IT-firmade juhid ja omanikud nagu näiteks Logistika Plussi juht Toomas Orutar, Columbus Baltikumi juht Ivo Suursoo, Pipelife´i juht Anti Orav, Eleringi digitaliseerimise juht Georg Rute, Ensto Enseki juht Kaarel Suuk ning paljud teised.

Saate pani kokku Rivo Sarapik.

13.00–14.00 "Särtsakas tulevik". Säästlikumale energiatarbimisele ja väiketootmisele keskenduva saatesarja aasta viimases saates räägime Tartu Energiaagentuuri juhi Martin Kikasega nii 2020. aasta edulugudest kui ka probleemidest. Headeks näideteks, kus aasta jooksul astutud Eestis tubli samm edasi, on jõudsam suund eluhoonete renoveerimisele ning samuti päikesejaamade rajamise buum. Probleemidest peatume pikemalt planeeringute toppamisel ning nõrgal koostööl. Saates küsime ka, kui suur on rohemulli oht ning kas see võib vähendada meie usku rohemajandusse. Saadet juhib Lauri Leet.

15.00–16.00 "Äripäeva fookuses". Üks säravamaid tähti Eestis, kes näeb oma analüütilise peaga tulevikku ette ja kellel on jõuline oma arvamus – just nii iseloomustavad aasta ettevõtjat tema äripartnerid. Viie finalisti seas kerkis sel aastal esile ettevõtja, iduinvestor ning filmitegija Rain Rannu.

Äripäeva aasta ettevõtjal Rain Rannul läheb sellesse aastasse kirja vähemalt kolme oma asutatud firma või investeeringu rahaks tegemine, kuid tema hinnangul on tiitel palju enama eest, mida ta oma kolleegidega on idufirmade maastikul 20 aasta jooksul ära teinud.

Aasta ettevõtjat intervjueeris saates Kristel Härma.

Saade oli esmakordselt eetris 25. detsembril.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum