Artikkel

  Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?

  Enefit Greeni pressikonverents.Foto: Andras Kralla

  Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.

  Swedbank Marketsi valdkonnajuht Andres Suimets selgitab, kuidas kell 10 algaval Enefit Greeni aktsiatega kauplemisel käituda ja mismoodi ordereid sisestada, et sellest kõige paremat tulu tõuseks. Hepsori finantsinvestor Lauri Meidla tuleb räägib, mida sellelt ettevõttelt investorile oodata. Tehnikamaailma peatoimetaja Tõnu Ojala ja meie arvamustoimetaja Kard-Eduard Salumäe avalikustavad Eesti Aasta auto finalistid. Äripäeva Akadeemia koolitaja Viko Kõva annab nõuandeid veebikoosolekuteks, mis taas ees seisavad.
  Stuudios Äripäeva ajakirjanikud Meelis Mandel ja Kristjan Kurg.
  Päev jätkub nelja saatega.
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Kas IT-infrastruktuur saab toimida inimesteta? IT-ettevõtte Oixio müügidirektor Madis Sõnajalg selgitab, miks tuleks ITd kohelda kui väärtuslikku töötajat. Lisaks saame teada, miks on Oixiol kõrge kliendi rahulolu ja miks just Oixio võiks ükskõik millisele ettevõttele olla vääriline IT-partner.
  Saadet juhib Mark Kitajev.
  11.00–12.00 "Globaalne pilk". Silmaringisaate “Globaalne pilk” seekordne osa räägib energiaturust. Arutleme selle üle, miks on energiahinnad nii palju tõusnud, kes on selles süüdi ja missugused oleksid mõistlikud lühi- ja pikaajalised lahendused. Saates on külas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets.
  Saadet juhib Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
  13.00–14.00 "Tehnoloogiakompass". Räägime sellest, kuidas riik ja erasektor saaksid omavahel rohkem ja paremini koostööd teha. Saatekülalised toovad mitmeid näiteid õnnestunud projektidest Eestist ja lähiriikidest, ning samuti tuuakse näiteid ohukohtadest kahe sektori koostöös.
  Räägime mobiilsete liikuvusandmete kasutamisest ja rahvusvaheliste ettevõtete kaasamisest Eesti riigi probleemide lahendamisesse. Samuti analüüsime, mis läks valesti palju kõneainet pakkunud sotsiaalministeeriumi infosüsteemi Skais2 loomisel ning räägime üldisemalt riigihangete valupunktidest.
  Külas on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT rahastamise valdkonna juht Kaire Kasearu ja Telia andmete valdkonna juht Rivo Roosileht.
  Saadet juhib Gregor Alaküla.
  15.00–16.00 "Riskiraha". Eestis tegutsevaid riskikapitalietevõtteid tutvustava saatesarja seekordses osas on külas Spring Capitali partner ja juht Henri Treude. Fond investeerib nii riski- kui erakapitali ehk kasvuettevõtetesse ja küpsematesse firmadesse. Ettevõtte portfellis on näiteks Bolt, Roofit Solar, Click&Grow, Fractory ja mitmed teised.
  Kuidas Spring Capital tulevased ükssarvikud üles leiab ja kuidas tunda ära suureks kasvav äriidee ning edukas meeskond.
  Saatejuht on Rivo Sarapik.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Viljakasvatajad said eelmisel aastal hea saagi
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.