• Jaga lugu:

  Purginappus ja hinnatõus kimbutavad õlletootjat

  Ebastabiilne purkide tarnekindlus tekitab õlletootjale probleeme.Foto: Veiko Tokman, Andres Haabu

  Alumiiniumpurkide tarnekindlus on võrreldes suvega küll paranenud, kuid nõudlus on endiselt pakkumisest suurem, rääkis Saku Õlletehase tootmisjuht Marite Mets. Hinnatõus pitsitab tootjat igast nurgast ning näiteks euroaluste hind on suvega võrreldes kahekordistunud.

  Mets rääkis, et purkide nõudlus on kogu maailma joogitööstuses endiselt suurem kui pakkumine ja seetõttu on tarned kohati ebaühtlased, kirjutab Tööstusuudiste portaal. “Tihti võib juhtuda ka nii, et kindlustatud kogused on soovitust väiksemad, mis omakorda sunnib ümber arvestama ka tootmisplaane ja kõike sellega seonduvat,” märkis tootmisjuht.
  Mets tõdes, et võrreldes suvega on erinevate pakendite tarnekindlus siiski paranenud. Ta lisas, et oma mõju on loomulikult ka sellel, et suvine kõrghooaeg on möödas ja sellega koos ka tippnõudlus. Samas on terase hind endiselt aastatagusega võrreldes 60 protsenti kõrgem ning seetõttu on purgid ja korgid tavapärasest kallimad, rääkis Mets.
  Mets tõi välja, et suveperioodiga võrreldes on paranenud ka euroaluste kättesaadavus, kuid see-eest on aluste hind kahekordistunud. “Üksikuna võttes ei tundu hinnatõus 7 eurolt 13 euroni ilmselt midagi erilist, aga kui kogu su toodang liigub alustel, siis on see juba märkimisväärne,” selgitas Mets.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tallinna börs pani nädalale rohelise punkti
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
20 aastat Elisat juhtinud Sami Seppänen lahkub ametist Lisatud Seppäneni kommentaar!
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.
Elisa Eesti AS tegevjuhi ja juhatuse esimehena alustas 1. detsembril 2021 Andrus Hiiepuu. Teatepulga andis Hiiepuule üle Sami Seppänen, kes on Elisat juhtinud üle 20 aasta.