• Jaga lugu:

  Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma

  Mööblitootja Bed Factory Swedeni juht Indrek Aasna konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022". Foto: Raul Mee

  "Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".

  Teemaveeb Tööstusuudised vahendab, et Aasna sõnul on materjalid ja toorainehinnad kallinenud ligikaudu 17%, elektri hind on tõusnud 20%. "Lisame sinna juurde veel iga-aastase palgatõusu ja tootjatel ei jäägi midagi alles," märkis ettevõtte juht. Tema sõnul on toote hinna tõstmine paratamatu, et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid.
  Rohelist mõtlemist kommenteerides ütles Aasna, et Bed Factory tootmishoone töötab päikesepaneelidest tuleva energiaga. Eesmärk on tootmisjäägid nii palju ümber töödelda, kui võimalik, ja kangajääkide puhul teha koostööd kohalike tekstiiliettevõtetega. Aasna ütles, et roheline mõtlemine on oluline, kuid tuleb arvestada, et seda täies mahus praktiseerides tõuseb toote hind koheselt kuni 30%.
  Pikemalt saab lugeda teemaveebist Tööstusuudised.
  Magamistoa mööblit tootva Bed Factory Sweden omanikud müüsid oma ettevõtte maailma suurimale vooditootjale Tempur Sealy 2019. aastal.
  Rohkem kui 100 töötajaga ettevõtte 2020. aasta lõppes 11,8 miljoni eurose müügitulu juures veidi rohkem kui poole miljoni eurose puhaskasumiga. Aasta varem olid näitajad vastavalt 10,3 miljonit ja 1,4 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.