Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommik: koroonast transiidi ja korruptsioonini

  Kaido Laanjärv (vasakul), Margo Tomingas (paremal). Tallinna ringkonnakohus mõistis kunagise Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuuga seotud prügiveo korruptsiooniasjas süüdi Sarapuu väimehe, ATKO Grupi juhatuse liikme Margo Tomingase ja Baltic Waste Management OÜga (BWM) pealinna jäätmeveoärisse sisenenud Kaido Laanjärve.Foto: Liis Treimann

  Esmaspäevases Äripäeva raadiohommikus vaatame üle viimase koroonaseisu Euroopas, uurime Eesti transiidi tervist, räägime ajakirjandusest ja vaatame, miks Keskerakonnaga korruptsioonihais kaasas käib.

  Stuudiosse tulevad Transiidikeskusest omanikuvahetusega välja kasvanud HHLA TK Estonia tegevjuht Riia Sillave, eelmisel nädalal enda osalusega firma Geenius Meedia Ekspress Grupile müünud Henrik Roonemaa ja Äripäeva kauaaegne uuriv ajakirjanik Koit Brinkmann. Stuudios ajakirjanikud Meelis Mandel ja Kristjan Kurg.
  Saatepäev jätkub kolme saatega:
  11.00–12.00 "Kuum tool". Saate fookuses on aasta ettevõtjad. Saatest selgub, mis ootustega valis sel aastal Äripäev aasta ettevõtjateks Wise´i asutajad Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni. Samuti otsime saates vastust küsimusele, miks Käärmann ja Hinrikus Wise´i tegemisel ja suureks kasvatamisel õnnestusid. Neile küsimustele vastavad saates Taavet Hinrkus, Kristo Käärmann, Sten Tamkivi, Sergei Anikin, Taavi Tamkivi, Neeme Korv ja Meelis Mandel.
  Saadet juhivad Kristel Härma ja Rivo Sarapik.
  13.00–14.00 "Äritehnoloogia saade". Järgmise aasta olulisteks märksõnadeks tehnoloogiavaldkonnas on küberturvalisus, kaugtöö, 5G, uued seadmed. Viimasega seoses ka kiibikriis ja tarneraskused. Mida peab ettevõtte juhi või omanikuna neis küsimustes tähele panema ning kuidas 2022. aastal tehnoloogiat firma eduks ära kasutada, räägivad Äritehnoloogia saates Elisa Eesti äriarenduse valdkonna juht Merli Üle ning ärikliendi müügi- ja teenindusvaldkonna juht Jürgen Jalakas. Saadet juhib Indrek Kald.
  15.00–16.00 "Lavajutud". Seekordne saade on lindistatud 2021. aasta oktoobrikuus Kaubanduse aastakongressil 2021. Esimeses pooles kuulete vestlusringi, milles kõneletakse muutustest kauplustevõrgu planeerimises. Vestlusringis osalevad iRetaili partner Urmas Pastarus, Põldma Kaubanduse juht Heinar Põldma, Klicki juht Marko Kalve ja Apollo Grupi juhatuse liige Mauri Dorbek. Juttu tuleb e-kaubanduse arengust, füüsiliste kaupluste võrgust, selle muutustest ja tulevikust. Vestlusringi moderaator on Hando Sinisalu.
  Saate teises pooles kuulete kommunikatsioonieksperti Raul Rebast. Ta räägib sellest, kuidas kommunikeerida muutusi, kuidas kaasata neid, kes muutustega kaasa ei tule ja mida teha nendega, kes muutustele vastu sõdivad.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.