• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: tippjuht otsib mantlipärijat

  A.Le Coq´i juht Tarmo Noop paneb ameti maha.Foto: Andras Kralla

  Reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu juhtimisest, finantsmaailmast, energiasõltumatusest ja Ukraina muljetest. Pea 25 aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop paneb ameti maha ja otsib mantlipärijat. Küsime, millised on tippjuhi edasised plaanid ja milline juht õlletehasele sobiks.

  Majandus- ja taristuminister Taavi Aas vastab küsimusele, kuidas ja millal on Eestis võimalik vastu võtta veeldatud maagaasi.
  Ukraina sõja mõjude kohta küsime Põhjamaade Investeerimispanga presidendilt André Küüsvekilt, kes on ise varem viis aastat Kiievis töötanud.
  Kuidas on sõjaseisukord mõjutanud elu Lvivi linnas, räägib Ukrainas käinud Äripäeva ajakirjanik Indrek Kald.
  Hommikuprogrammi teevad Janno Riispapp ja Linda Eensaar.
  Saatepäev jätkub järgmiste saadetega:
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Autopesuturg on viimastel aastatel pidevas muutumises, selgitab saates Jazz Pesulate asutaja Ando Mellikov. Eriti hüppelise kasvu tegi turg pärast selvepesulate ehk iseteeninduslike pesulate buumi.
  Saates räägimegi, millised on valdkonnas toimunud muutused, autopesu trendid ja tulevik. Lisaks tutvustame Jazz Pesulate uut kuupõhist pesuteenust, mis muudab puhta autoga sõita sooviva autojuhi kulud väiksemaks ja fikseerituks. Teenus muudab pesu ka mugavamaks ja kiiremaks.
  Saates on külas autopesulate keti Jazz Pesulad asutaja Ando Mellikov ja tegevjuht Sander-Mel Mellikov.
  Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Stuudios on ajakirjanikud Kristel Härma, Martin Teder ja Eliisa Matsalu, kes arutlevad mitme suure petuloo tagamaid, aga räägivad ka bürokraatia hammasrataste vahele jäänud Ukraina põgenikest ja euribori kallinemisest.
  Saates kuuleb, kuidas suutsid kaks itaallasest e-residenti Eestisse registreeritud ettevõtte kaudu paksu pahandust tekitada ja kuidas tööstusettevõtte Kohila Vineeri endine finantsjuht firma kontolt enam kui 400 000 eurot kelmidele kandis.
  13.00–14.00 "Läbilöök". Saates on külas tunnustatud Eesti arhitekt Indrek Allmann, kes tegutseb arhitektuuribüroos Pulss.
  Ta on selles ametis tegutsenud ligi 30 aastat ja pälvinud selle aja jooksul tunnustusi ja tähelepanu nii heade lahenduste kui uuenduslike mõtetega. Tuntumad ja värskemad projektid on näiteks Noblessneri sadamas ja Ülemiste linnakus. Samuti on ta seotud Põhja-Tallinna rajatava Hundipea linnaosa loomisega.
  Räägimegi saates sellest, kuidas on arhitektiamet aastakümnete jooksul muutunud ja edasi muutumas, mida on vaja, et selles valdkonnas silmapaistvalt läbi lüüa ja kuidas luua lahendusi, millega on rahul nii tellijad, arhitektid-planeerijad kui hiljem ruumi kasutajad, ning sellest, millises linnas me tulevikus elama hakkame.
  Saatejuht on Rivo Sarapik.
  15.00–16.00 "Hea nägemise kool". Kiire elutempo või hajameelse loomuga inimestele võib ere päike tulla halva üllatusena, sest päikeseprillid on õigel hetkel hoopis kas kodus, kontoris või autos. Et päike samal ajal nägemisega nähtamatut hävitustööd ei saaks teha, on abiks isetumenevate klaasidega prillid, mis samas kaitsevad ka arvuti taga istudes sinise valguse kahjuliku mõju eest.
  Uue põlvkonna isetumenevatest ehk fotokroomsetest prilliläätsedest, nende omadustest, valikust ja hooldusest räägivad saates Pere Optika juhatuse esimees Jaan Põrk ja optometrist Laura Tõnov.
  Saatejuht on virtuaalkliinik.ee ärijuht Tuuli Seinberg.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Madara käive paisus viiendiku, kasum kasvas ja kasvueemärgid püsivad
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.