Artikkel

  Raadiohommikus: kergitame katet 2024. aasta äriplaanilt

  Kolmapäeva hommikul jõuab programm kuulajateni Äriplaanilt.Foto: Raul Mee

  Kolmapäevane Äripäeva raadio hommikuprogramm läheb otse-eetrisse Tallinnast Kultuurikatlast, kus era- ja riigisektori tipud kogunevad konverentsile Äriplaan 2024.

  Stuudiovestlustes selgub, milliste ootuste ja mõtetega konverentsile tuldi ja millist sõnumit kuulda loodetekse; kuidas pannakse käesoleval sügisel ettevõtetes kokku äriplaan, millised meeleolud valitsevad konverentsi kuluaaris. Hommikuprogrammi toovad kuulajateni saatejuhid Mai Kroonmäe, Kristjan Kurg ja Neeme Korv ning uudistetoimetaja Laura Saks.
  Avasõnad konverentsiks ütles ka Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.
  Saatepäev jätkub viie saatega:
  10.00-11.00 „Sisuturundussaade“.
  Sisuturundussaates räägime, kuidas lihtsustada nii personaliosakonna kui ka töötajate puhkuste planeerimist StaffLogic Puhkused abiga. Stuudios on StaffLogic arenduste juht Alo Hallmägi ning StaffLogic tootejuht Geete Haljas, kes avaldavad, et StaffLogicu rakendus sai alguse nende enda ettevõtte soovist puhkusi efektiivselt planeerida. Samuti tuleb juttu kasutajamugavusest ning sellest, kuidas aitab rakendus parandada töötajate rahulolu ja töö efektiivsust.
  Saadet juhib Sigrid Hiis.
  11.00-12.00 „Finantsuudised fookuses“.
  "Oleme jõudnud majanduskriisi lävele," nendivad põneval ja informatiivsel arutelul Eesti Panga vanemökonomist ja presidendi majandusnõunik Kaspar Oja ning Redgate Wealth'i investeeringute valdkonnajuht Peeter Koppel.
  Peeter Koppeli ja Kaspar Ojaga sukeldume praegusesse majandusseisu, uurides selle mõju igapäevaelule nii Eestis kui ka lähiriikides.
  Toome kuulajateni ülevaate Eesti tööturu hetkeseisust, analüüsime põhjuseid, miks Eesti tööstussektor on Skandinaavias erilise surve all, ning heidame valgust lähinaabrite ja maailmamajanduse peamistele väljakutsetele. Samuti arutleme võimalike tulevikustsenaariumite üle.
  Saatejuht on Paavi Siimann.
  12.00-13.00 „Äripäeva TOP“.
  Ehitusmaterjalitootjate TOPi tipptegijad vastavad küsimustele, milline oli nende jaoks eelmine aasta, milliste väljakutsetega seisavad nad silmitsi praegu, milline tuleb tulevik, kuidas olla edukas ettevõtja rasketel aegadel ja tulla toime kriisidega ning mida nad ootavad valitsuselt.
  Saates on külas edetabelis teisele kohale tulnud AS Toode peadirektor Aivo Rosenberg, kaheksandale kohale tulnud AS Maru Metall juhatuse liige Heiti Zukovits ning KPMG partner ja auditivaldkonna juht Indrek Alliksaar.
  Saatejuht on Romet Toomas Tiitsaar.
  13.00-14.00 „Ükssarvikute kasvulava".
  Eesti on rikkaks saanud ja see võimaldab Eestis kasvatada palju erinevaid süvatehnoloogia ettevõtteid, leiavad investor Ivo Remmelg ja süvatehnoloogia idufirma GScan kaasasutaja Andi Hektor saates "Ükssarvikute kasvulava". Saate teemaks ongi süvatehnoloogia sektor.
  Saatejuht on Tarmo Virki.
  15.00-16.00 “Äripäeva juhtimiskool”.
  Üks võimalikest lahendustest inimkonna tekitatud keskkonnaprobleemidele on ringmajandus – uus ehk hästi unustatud vana majandusmudel. “Äripäeva juhtimiskoolis” avab seda teemat ringmajanduse ekspert ja koolitaja Kadi Kenk.
  Saates räägime sellest, mida ringsele majandusmudelile üleminek tähendab nii tootmis- kui ka teenusettevõtetele, kes on selles pikas protsessis võitjad ja kes mitte. Arutatakse selle üle, milliseid ühiskondlikke, majanduslikke ja tehnoloogilisi muutusi ringmajandamisele liikumine eeldab. Saatejuht on Kerttu Metsar.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz, Ida-Virumaal 94,6 MHz, Raplamaal 101,8 MHz ja Järvamaal 104,3 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Prantsuse keskpankur ei muretse kallineva nafta pärast: olgem kannatlikud
Toornafta hindade tõus ja sellele järgnenud kütuste kallinemine ei muuda Euroopa Keskpanga väljavaadet ja eesmärki tuua 2025. aastaks inflatsioon 2 protsendini, vahendab Reuters.
Toornafta hindade tõus ja sellele järgnenud kütuste kallinemine ei muuda Euroopa Keskpanga väljavaadet ja eesmärki tuua 2025. aastaks inflatsioon 2 protsendini, vahendab Reuters.
Kinnisvaraturg istub põhjas: järgmisel suvel enam sama hinnaga osta ei saa Parkimiskoht ja panipaik topitakse vägisi tasuta kaasa
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Reaalajas börsiinfo
Toiduauto ärimees suve halvimast festivalist: tegime 70 eurot kassat
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Maru Metalli juht kardab, et sektoris läheb raskemaks
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
CUPRA avas ainulaadse garaaži uksed
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Rooma paavst palus hoiduda mängimast Ukraina relvaabiga
Rooma paavst ja Vatikani riigipea Franciscus ütles laupäeval, et mõned riigid "mängivad" Ukrainaga, kui algselt varustavad ukrainlasi relvadega ja siis kaaluvad kokkuleppest taganemist, vahendab Reuters.
Rooma paavst ja Vatikani riigipea Franciscus ütles laupäeval, et mõned riigid "mängivad" Ukrainaga, kui algselt varustavad ukrainlasi relvadega ja siis kaaluvad kokkuleppest taganemist, vahendab Reuters.
Olerex ja juhatuse liige said kaela kriminaalkahtlustuse "See on lavastatud süüdistus!"
Prokuratuur kahtlustab Olerexi ja juhatuse liiget Andres Linnast valeandmete esitamises, mis puudutasid eelmise aasta lõpus Eestisse saabunud kütust.
Prokuratuur kahtlustab Olerexi ja juhatuse liiget Andres Linnast valeandmete esitamises, mis puudutasid eelmise aasta lõpus Eestisse saabunud kütust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.